0:00

Cealaltă față a minivacanței: sute de scandaluri și amenzi de 280.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei peste 500 de polițiști, care au fost de serviciu în perioada minivacanței de 1 decembrie, chiar au avut de lucru. Pe lângă faptul că a fost nevoie de dispozitive de ordine la manifestările publice, au fost și acţiuni de fluidizare a traficului, dar și intervenții la 112 – majoritatea pentru scandaluri.

„În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2016, poliţiştii au depistat 18 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 9 fiind surprinse în flagrant delict”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

„Ca urmare a probării activității infracționale față de două persoane au fost luate măsuri preventive. Polițiștii au intervenit, în această perioadă, la 236 de evenimente sesizate prin sistemul unic de urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 900 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 280.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 300 lei”.

117 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate doar pentru veșnicele scandaluri de pe stradă, din localuri și din familiile care așa și-au manifestat „bucuria” întâlnirii după mult timp. Surprinzător, doar 8 comercianți au fost sancționați pentru „activități ilicite”, 3 administratori pentru că n-au luat măsuri conform  Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, iar două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului de vânătoare.

În trafic, însă, neregulile au fost cu sutele. Poilițiștii rutieri au dat 764 de amenzi, din care 240 pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 13 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi reţinute 36 de permise de conducere. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A IV-A & LIGA A V-A: Topul indisciplinei
Articolul următorȘedință de îndată a Consiliului Local Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.