reclama autocenter

politie mascati 02

Nu toată lumea a întâmpinat noul an cu voioşie, planuri şi armonie cu rudele şi cu vecinii. Unii au intrat în 2015 puşi pe scandal şi această „faţă” a sărbătorilor le este extrem de cunoscută poliţiştilor, chemaţi să potolească tot felul de nevricoşi.

„În perioada 31 decembrie – 4 ianuarie, agenţii de poliţie au intervenit la peste 390 de solicitări ale cetăţenilor prin serviciul de urgenţă 112, majoritatea – respectiv 146 – fiind situații de tulburarea ordinii și liniștii publice prin scandaluri produse cel mai adesea în locurile publice, pe fondul consumului excesiv de alcool”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni, dintre care 12 de natură judiciară, 4 la regimul circulaţiei rutiere şi una la regimul silvic. Faptul că tot scandalurile le-au dat cel mai mult de furcă oamenilor legii este demonstrat şi de numărul mare de amenzi. Din totalul sancţiunilor aplicate în această perioadă 103 au fost pentru nerespectarea Legii liniştii şi ordinii publice, 6 pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale ilicite şi 7 pentru încălcarea altor acte normative. Grosul (249 de sancţiuni) a rămas, la fel ca în oricare perioadă a anului, la capitolul contravenţii rutiere. În total s-au aplicat 356 de amenzi, în  valoare de 68.228 de lei.

Revenind la poliţiştii rutieri, ei nu doar că au amendat aproape 100 de vitezomani şi au reţinut 4 permise, dar au întocmit şi primul dosar penal din 2015. În noaptea de revelion, la doar o oră de la intrarea în noul an, un echipaj rutier a oprit un autoturism care circula sinuos pe strada Mihai Eminescu din Piatra-Neamţ. La volan se afla un bărbat de 33 de ani, care se afla sub influența alcoolului. După ce-a fost testat, şoferul  a fost condus la Spitalul județean Neamț pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Articolul precedentCod roșu la Ambulanță
Articolul următorPatronul Scorseze Security – încă o lună după gratii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.