0:00

Ceahlăul – Zimbru Chișinău: 2-0 (0-0). Recital Golubovic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul a terminat seria amicalelor din această perioadă de întrerupere a campionatului, cu o victorie, 2-0 în fața echipei Zimbru Chișinău. Golurile au fost marcate de Golubovic, în minutele 49 și 66. Tot el a trimis mingea în bară în finalul primei reprize, fiind, de departe, cel mai bun om de pe teren.

Joc în viteză – multe ocazii

Vasile Miriuță a încercat să-și țină ”în priză” elevii, cu o săptămână înaintea partidei cu FC Brașov, cu un meci în compania unui adversar arțăgos, care a stat bine în teren și care a pus probleme în multe momente ale jocului. Oaspeții au început cu un marcaj bun la mijlocul terenului și cu un presing în zona centrală, care a dat multe bătăi de cap pietrenilor. A rezultat o înfruntare între două echipe ”scurte”, nevoite să combine din prima și să apeleze la viteza fundașilor laterali, sau a mijlocașilor de bandă, pentru a desface apărarea adevrsă. Primul a ratat Chitoșcă, în minutul 10, la pasa lui Golubovic, care s-a dovedit a fi nu numai golgeter, ci și jucător de ultimă pasă. Apoi, la poarta apărată de Jovic, Țâganov a irosit o oprtunitate de a marca, trei minute mai târziu. Vasile Miriuță le-a cerut elevilor săi un presing agresiv în jumătatea adversă, iar cei 200 de spectatori, prezenți la amical, au avut impresia în multe momente ale jocului, că asistă la un meci oficial. Oaspeții au ratat ocazia primei reprize prin Crâcimari, în minutul 33, la o pătrundere pe flacul drept al apărării Ceahlăului, șutul centrare al acestuia, fiind deviat de Dumitraș în corner, în ultimă instanță. Ceahlăul a simțit pericolul și a forțat deschiderea scorului în finalul primei reprize. În minutul 37, Golubovic a executat cu măiestrie o lovitură liberă de la 25 de metri, amintindu-ne de vremurile în care Leo Grozavu marca din asemenea situații, dar bara s-a opus marcării golului.

Victorie fără dubii

Repriza a doua a început cu torpila de la 40 de metri a lui Cojocari, care a zguduit transversala porții apărată de Martin Jicha. Din tribuna oficială s-a auzit o încurajare de genul ”Mai dă o dată!”, dar n-a fost timp de glume în teren. Briceag l-a pierdut din marcaj pe Golubovic în minutul 49, iar căpitanul Ceahlăului a reluat cu capul în plasă o centrare ideală, venită în urma unei combinații în viteză, deschizând scorul: 1-0. Două minute mai târziu, cehul Martin Jicha a avut un reflex salvator la o minge deviată din marginea careului mic de același Crâcimari. Cum ocaziile se răzbună, la poarta apărată de Chirinciuc, căpitanul Golubovic a reluat din vole pe colțul lung o minge care i-a venit după un șut al lui Velici, respins de apărarea adversă: 2-0. Spectatorii veniți să vadă la lucru echipa antrenată de Vasile Miriuță puteau asista și la o repriză de box, după un fault inutil al lui Spătaru, asupra lui Golubovic, căpitanul Ceahlăului fiind aproape de a-l face KO, atunci când s-a ridicat de pe gazon, dar intervenția energică a arbitrilor din Iași a calmat spiritele. Putea fi chiar 3-0, dar Velici a ratat în minutul 80.

Ceahlăul – Zimbru Chișinău: 2-0 (0-0). Recital Golubovic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul – Zimbru Chișinău: 2-0 (0-0). Recital Golubovic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul – Zimbru Chișinău: 2-0 (0-0). Recital Golubovic, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentLaminorul – semieşec la debut
Articolul următorNeseriozitate