0:00

Ceahlăul – Viitorul Constanța (8 decembrie, ora 19, Dolce Sport), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ultima reprezentație din tur

Ceahlăul și-a propus să încheie turul de campionat al Ligii I la fotbal cu o victorie, mai ales că adversarul, Viitorul Constanța, nu a cucerit decât un punct în deplasare, până în prezent. Antrenorul Vasile Miriuță ține mult la ultima impresie, chiar dacă ce-a fost până acum a avut darul să mulțumească destui suporteri. ”Nu-i un meci greu, e un meci foarte greu, cu o echipă tânără, care după fotbalul practicat merită un loc mai bun în clasament. Asta, după ce am văzut în ultimele meciuri. Sunt niște jucători tineri pe care dacă-i lași să joace, îți provoacă dureri de cap. I-am văzut cu Petrolul, unde au avut o evoluție foarte bună, cu Galațiul, cu Astra, au făcut o repriză secundă foarte bună, dar eu am mare încredere în jucătorii mei. Jucăm acasă și e ultima etapă din tur, iar ultima impresie contează foarte mult”, a declarat antrenorul principal al Ceahlăului.

Probleme cu Jula și Dumitraș

Două semne de întrebare are Miriuță înaintea meciului de duminică: Jula și Dumitraș, ambii nerecuperați în proporție de sută la sută. Miriuță este conștient că trebuie să gândească bine mutările și să nu mizeze pe valoarea lotului dobrogenilor. ”Au plecat jucători buni, Iancu, Chițu, dar au venit alții și echipa merită mai mult. Pe mine, însă, mă interesează ca băieții mei să joace la adevărata lor valoare. Am vorbit cu Jula, iar el mi-a zis că ar putea evolua un 20-30 de minute. Ce-a fost, a fost la Vaslui. Dacă duminică câștigăm cu 1-0, voi fi cel mai fericit om de pe lumea aceasta”, spune Vasile Miuță. Recuperarea jucătorilor pare totuşi mai anevoioasă ca oricând. ”Dumitraș acuză dureri la piciorul unde are entorsa. Vom vedea, dacă va fi apt sută la sută. Stana nu are probleme, cu toate că la Vaslui a primit o lovitură. La final de campionat se adună. Ar fi pentru mine o mare dezamăgire să nu câștigăm duminică. În mare nu cred că putem schimba multe, față de echipa utilizată la Vaslui. Depinde de Dumitraș și durerea lui de la gleznă. E singurul post unde mă voi hotărî duminică dimineața”, spune antrenorul Ceahlăului.

Se apropie meciul cu Steaua

Îndârjirea jucătorilor pietreni este dată și de apropierea meciului cu Steaua, de la Piatra Neamț, care se va juca pe 14 decembrie. ”Nu cred că băieții se gândesc la meciul cu Steaua. Am vorbit cu ei și se gândesc numai la Viitorul Constanța, să câștige și să facă 29 de puncte. Ce am realizat, noi ne-am propus, adică 25-26 de puncte, dar 29 de puncte sunt foarte importante, iar o victorie înaintea unui meci cu Steaua ne va veni foarte bine. Vom lăsa prietenia după joc, la un pahar de vin. Jucam cu Steaua, chiar și pe 24 decembrie, dacă așa se decidea”, crede Vasile Miriuță. Tehnicianul principal al Ceahlăului a mai mărturisit că Golubovic încă nu a dat un răspuns privitor la prelungirea contractului său cu gruparea pietreană. ”Cu Golubovic a fost discuția săptămâna trecută și a spus că după aceste meciuri va da un răspuns, dacă rămâne sau pleacă. Eu nu știu ce să spun… Ce dorește jucătorul e important. El trebuie să-și facă treaba, cât e sub contract. Îți faci treaba, bem o șampanie și poți să pleci, dacă vrei. El a făcut multe pentru club, dar și Ceahlăul l-a ridicat”, spune Miriuță.

”Regele” bea din cupa răbdării

Gheorghe Hagi și-a propus să aibă răbdare cu elevii săi, dar le transmite jucătorilor că trebuie să se obișnuiască cu temperamental său vulcanic. “Sunt tineri, mi-am luat acest angajament să am răbdare cu ei, dar trebuie să se obişnuiască şi ei cu mine. Cu Oțelul Galați, am trecut de la bine în prima repriză, când conduceam cu 4-0, la haos total, la nimic în partea a doua, în care era cât pe ce să fim egalați. Trebuie să creştem, cred că uşor-uşor începem să arătăm tot mai bine. Axente ştiam că este un fotbalist foarte bun, experienţa lui ne-a ajutat până acum”, a spus Hagi, despre atacantul său, care va fi pericolul numărul unu, duminică, pentru poarta apărată de Bojan Jovic.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentBalul de caritate ”Marile Speranțe”, la a doua ediție
Articolul următorOPC Neamț, controale de sărbători

1 COMENTARIU

  1. Avem unul din meciurile cele mai grele acasa pentru ca VIitorul nu are nimic de pierdut pe cand la noi de simte putina autosuficienta pr alocuri chiar blazare,speram sa obtineti victoria chiar la un gol diferenta.
    Chiar si pe ger suporterii adevarati merg la stadion sa incurajeze echipa,Hai Ceahlaul!

Comentariile sunt închise.