0:00

Ceahlăul şi-a pierdut căpitanii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În ciuda declarațiilor conducerii tehnice, că și-ar dori continuitate în ceea ce privește lotul de jucători, chiar dacă au 6 fotbaliști la final de contract, atât Bojan Golubovic, cât și Marian Constantinescu au ales să plece de la gruparea pietreană. Primul va opta pentru o echipă din spațiul ex-sovietic, care-I va asigura un salariu mai bun decât cel de la Ceahlăul, iar Marian Constantinescu, căpitanul pietrenilor în absența lui Golubovic, a semnat pe doi ani cu FC Brașov.

Golubovic a marcat 31 de goluri în doi ani

Bojan Golubovic, a vrut să plece încă din iarnă și, în loc să fie cu colegii în cantonament, a fost plimbat cu vorba pe la diverse uși, în spatele cărora sălășuiesc diriguitorii Ceahlăului ce fac diverse calcule, care duc, tot timpul, la banii încasați pe drepturile de televizare. Niciodată nu s-a pus problema naturalizării lui Bojan Golubovic, spre exemplu, ca o dovadă de mulțumire a faptului că, în afara meciurilor din 2014, a jucat cu aplomb și cu atașament față de culorile clubului, a fost căpitan de echipă și a creat un nucleu de oameni valoroși în jurul lui, cărora le inspira încredere. Tot timpul când materialismul ia locul sentimentelor, se produce o degradare a relațiilor în grupul format. Așa s-a întâmplat și cu echipa strâns unită în jurul căpitanului Golubovic. Nepregătit și neantrenat, pus să joace sub amenințarea contractului și nestimulat financiar, nu avea cum să joace mai bine în 2014, decât în 2013. Pe urmă, dragoste cu sila nu se poate. În doi ani, a marcat pentru Ceahlăul, 31 de goluri, record personal absolut, care l-a depășit clar pe cel obținut la formația Leotar Trebinje, între 2005 și 2008, când a înscris de 19 ori! Pe urmă, la Ceahlăul, în două campionate, a avut 79 de jocuri în Liga I, cele mai multe din carieră, față de numai 44, câte meciuri a bifat la Split, între 2010 și 2012.

Constantinescu și forța caracterului

Marian Constantinescu n-a mai așteptat reunirea lotului, prevăzută la jumătatea acestei luni, ci a ales un contract stabil și întoarcearea acasă. Atacantul în vârstă de 32 de ani a jucat în ultimii 4 ani pentru Ceahlăul, dar a ajuns la un acord cu braşovenii pentru două sezoane, informează monitorulexpres.ro. “Este adevărat că m-am înţeles cu FC Braşov, acum rămâne să mai semnăm actele. Sunt extrem de bucuros pentru faptul că revin acasă şi sper ca lucrurile să se aşeze şi să formăm o echipă bună pentru că sezonul viitor se anunţă unul extrem de greu. Am fost dorit atât de Ioan Neculaie, cât şi de antrenor, iar acest lucru îmi dă încredere”, a precizat Constantinescu.

Asemuit cu Materazzi, pentru forța cu care revine în prim-plan după ce stă rezervă și pentru caracterul pe care îl are, Constantinescu a jucat 83 de meciuri pentru Ceahlăul, din 2010 și până în prezent, echipă pentru care a marcat 18 goluri. Aparițiile în culorile Ceahlăului, precum și golurile marcate, sunt cele mai multe la Ceahlăul, după ce atacantul a mai trecut pe la Juventus București, Politehnica Timișoara, Jiul sau FC Otopeni. La FC Brașov a mai jucat în campionatul 1999-2000, un singur joc, dar și în campopnatul 2007-2008, preț de 13 jocuri, dar în care nu a reușit să înscrie.

Care e secretul faptului că la Ceahlăul, Marian Constantinescu a marcat cele mai multe goluri din carieră? În primul rând, datorită inspirației antrenorilor care l-au folosit vârf retras, în spatele lui Golubovic. În al doilea rând, lui Constantinescu i s-a dat libertate de acțiune pe benzi, acolo unde și-a pus în valoare tehnica în regim de viteză. Nu în ultimul rând a beneficiat de serviciile fundașilor laterali, sau ale mijlocașilor servanți, ceea ce nu prea s-a întâmplat la celelalte formații unde nu prea a stat mai mult de un campionat, cu excepția Juventusului București. A declarat de nenumărate ori, dar, mai cu seamă atunci când a intrat în ultimele 6 luni de contract, că și-ar dori să continue cu Ceahlăul, dar nimeni nu i-a propus o prelungire efectivă a înțelegerii. Mai mult decât atât, cu obiectivul îndeplinit la Ceahlăul, a intrat în vacanță cu restanțe și cu multe promisiuni făcute de conducerea administrativă, că, până la data reunirii lotului, acestea vor fi achitate. Ajuns la o vârstă în care nu-și mai permite să nu fie pragmatic, a judecat corect, acceptând oferta celor de la FC Brașov, deoarece, pe lângă faptul că este dorit și de antrenorul Cornel Țălnar și de patronul Ioan Neculaie, a încasat o sumă de bani pentru transfer, în locul clubului Ceahlăul, care s-a folosit de serviciile lui, dar care l-a lăsat al nimănui, după ce s-a văzut cu sacii în căruță.

Ceahlăul şi-a pierdut căpitanii, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În loc de concluzii

Nu trebuie să fii matematician de valoare ca să-ți dai seama că Ceahlăul și-a pierdut golgeterii în această vară. În 4 ani, cei 2 au înscris împreună 97 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 25 de goluri pe sezon! Comparând cu cele 27 de goluri marcate de Ceahlăul, de-a lungul campionatului trecut, reiese faptul că pietrenii și-au pierdut nu numai căpitanii, ci și ”gurile de foc”, chiar dacă, efectiv cei doi au marcat 15 (mai mult de jumătate) din golurile Ceahlăului (11 în dreptul lui Golubovic și 4 goluri marcate de Constantinescu). Jula, Cânu, Onciu și Stana sunt și ei la final de contract cu gruparea pietreană. Stana este tentat să accepte oferta celor de la Botoșani, dacă nimeni nu-i oferă un contract mai bun la Ceahlăul, iar Jula și Cânu nu mai fac parte din planurile de viitor ale conducerii tehnice, după cum a spus Marin Barbu, înainte de pleca în vacanță, așa că și ei pot îngroșa rândurile celor plecați de la Ceahlăul. Ce se va pune în loc încă nu se știe. Posibil Margină, Robert Căruță, sau Cătălin Ștefănescu. La linia de fund, acolo unde plecarea lui Cânu poate fi urmată de transferul lui Marc, fundașul Iovu, poate fi o certitudine în viitorul nu prea îndepărtat al pietrenilor. Să fie vorba de dezinteres, sau nepricepere, ori, ambele, la un loc?! Lipsa de reacție a oficialilor conducerii Ceahlăului naște asemenea întrebări și, încă, multe altele.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentEuroparlamentare la comune / Cândești și Ceahlăul
Articolul următorExpertiză criminalistică în cazul accidentului fostului prefect

1 COMENTARIU

  1. RESPECT pentru Golubovici!Un caracter puternic,profesionist si loial.Multumim!La fel pentru „COSTICA” ,un sufletist ,om de echipa.Succes oriunde ve-ti juca.

Comentariile sunt închise.