Liga a II-a din acest sezon are o miză deosebită pentru Ceahlăul Piatra Neamț. O echipă nou promovată în acest eșalon dar cu ambiții mari, vizând un loc în play-off-ul pentru prima ligă. Dar miza este chiar mai mare.

După trei etape Ceahlăul ocupă locul 4 în clasament, cu două victorii și o înfrângere.

Ceahlăul Piatra Neamț – pe loc de promovare după trei etape, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FOTO: https://liga2.prosport.ro/

Este pe loc de play-off dar, atunci când se ia în calcul și o regulă controversată din anii trecuți, situația formației de sub Pietricica este chiar mai promițătoare.

8 cluburi din Liga a II-a sunt considerate „cluburi de drept public”, situație similară cea în care s-a aflat Steaua la finalul sezonului precedent. Aceste cluburi nu au drept de promovare. Este vorba despre:

  • CSM Reșița
  • CSM Alexandria
  • CSC Șelimbăr
  • Corvinul Hunedoara
  • Steaua
  • CS Tunari
  • CSM Slatina
  • CSC Dumbrăvița

Observăm că primele două clasate din acest moment, Șelimbăr și Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare. De asemenea, ocupantele locurilor 5 și 6, ultimele care pot intra în play-off, Steaua și CSM Slatina se confruntă cu aceeași interdicție. Singurele formații din primele șase cu drept de promovare sunt Concordia Chiajna și Ceahlăul Piatra Neamț.

Această circumstanță este o oportunitate extraordinară pentru a putea promova pe prima scenă a fotbalului românesc, în condițiile în care doar 12 din cele 20 de formații au acest drept. Ultimele rezultate și jocul practicat de Ceahlăul o îndreptățește să spere la o performanță deosebită. Suporterii nemțeni speră ca formația să continue pe drumul bun început. În acest context, fiecare punct câștigat este foarte important, fiecare meci de acasă ar trebui câștigat. Iar pentru aceasta sprijinul suporterilor, la stadion, este cel mai important. Meciul următor, cu fosta divizionară CS Mioveni poate fi considerat din acest punct de vedere extrem de important, pentru rezultat dar și pentru a testa potențialul echipei antrenate de Cristi Pustai.

Z.C.

Articolul precedent„Săptămâna verde” din școli între finanțare de la stat și o petiție de eliminare a programului
Articolul următorȘoferi deveniți pietoni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.