Cu 23 de puncte în clasamentul Ligii I, Ceahlăul e la trei puncte de bonusurile promise de conducerea administrativă, de Moș Nicolae, în cazul în care pietrenii reușesc să puncteze peste limita celor 26 de puncte, luate ca reper pentru finalul turului. În această seară, de la ora 19, pe stadionul ”Municipal”, Ceahlăul întâlnește Poli Timișoara.

Miriuță cere concentrare și determinare

Vasile Miriuță a cerut concentrare elevilor săi, în proporție de 150% în perspectiva meciului din această seară, considerat a fi unul de 6 puncte, pentru Ceahlăul. Pietrenii se află pe locul 5, în spatele celor mai bune echipe din Liga I: Steaua, Astra, Petrolul și Pandurii, la numai 3 puncte de locul 4, ocupat de oltenii lui Cristi Pusztai. Alexandru Ichim, Emil Jula si Andrei Dumitraș îi dau bătăi de cap antrenorului principal. Primii doi nu s-au pregătit la capacitate maximă, iar ultimul a acuzat iar dureri la piciorul lovit în meciul de la Mediaș. La fel ca la celelalte partide, Miriuță poate găsi soluții, Constantinescu demonstrând la Botoșani că este un vârf experimentat și eficient, iar Gheorghiu un jucător polivalent, care poate juca atât fundaș dreapta, cât și mijlocaș de bandă. ”Încercăm să creștem tineri și să-I titularizăm. Asta poate fi benefic pentru noi, dar și pentru echipele naționale. La momentul actual suntem o echipă puternică, cu determinare și dacă vom juca deciși să nu lăsăm adversarului prea multe șanse, greu ne poate bate cineva în Liga I”, a declarat Miriuță. Despre finalul de tur, antrenorul principal al Ceahlăului nu a ascuns faptul că își dorește 26-27 de puncte, pentru a pregăti în liniște returul. “Dacă vom obține maxim din meciurile cu Timișoara, Vasluiul și Viitorul Constanța, va fi extraordinar pentru noi”, este de părere Vasile Miriuță.

Timișoara a optat pentru un joc ”în familie”

Pe perioada întreruperii campionatului Ligii I, staff-ul tehnic al Timișoarei a optat pentru un joc-test, ”în familie”, înaintea disputei cu Ceahlăul Piatra Neamț. Antrenorul Aurel Șunda a fost arbitru în duelul în care au punctat Trandu (dintr-un penalty scos de Furtado), Furtado și Keita. Au fost aliniate următoarele formații: Echipa I: Nuno Claro – Petrovic, Scutaru, Șeroni, Bălace, Trandu, Keita, Petre, Popovici, Balaur, Furtado. Echipa II: Pap – Motreanu, Nohai, Bocșan, Marovic, V. Dragomir, Scheau, Boldea, Livan, Semenea, Bărbuț. Evident, în prima echipă s-au aflat posibilii titulari ai Timișoarei, din această seară, în proporție de 90%. Tehnicianul Aurel Șunda s-a arătat încrezător în capacitatea echipei de a-și continua seria bună de rezultate: ”Va fi un meci important, este primul din această serie dificilă, deoarece să nu uităm că apoi ne așteaptă un meci cu Astra, foarte greu.  Am mare încredere în echipă că putem scoate un rezultat pozitiv, contra unei echipe bune care anul acesta tinde spre primele locuri și sper să îmbunătățim jocul. Mă bucur că revin și cei care au fost suspendați sau accidentați în ultimele runde, sper să am inspirația să alcătuiesc cel mai bun 11. Ceahlăul este o formație cu jucători valoroși care au fost și pe la Timișoara, de pildă Constantinescu și  Cânu. Are în componență și jucători tineri și fotbaliști străini, dar și noi avem atuurile noastre”. Aurel Șunda are probleme în alcătuirea primului 11, deoarece Nohai și Nicola sunt suspendați, iar din motive medicale sunt incerți Kirev, Nanu, Poparadu, Gorobsov și Szekely, ultimul fiind golgeterul campionatului, cu 9 goluri marcate, dar lista incerților e o practică veche de derută a adversarului, pe care Șunda o practica și pe când era tehnicianul principal al Ceahlăului.

Popovici își dorește punct, sau puncte

Atacantul Alexandru Popovici a prefațat și el partida din această seară, de pe Stadionul Municipal ”Ceahlăul”, care va începe la ora 19:  ”Ne așteaptă un meci foarte greu, după părerea mea este  unul din cele mai grele jocuri din ultima perioadă. Cred că noi avem un atu în plus având în vedere rezultatele bune din ultimele meciuri. Atmosfera este foarte bună pentru că rezultatele  bune aduc atmosfera si noi suntem un grup unit, tânăr. Mergem cu încredere să scoatem puncte sau punct de la Piatra Neamț. Pe teren propriu, Ceahlăul este o echipă dificilă. Pleacă având o șansă în plus, deoarece joacă acasă”. Înaintea etapei care începe astăzi, Ceahlăul este pe locul 5 în clasament, cu 23 de puncte, iar Poli Timișoara, ocupă locul 9, cu 19 puncte. Doar din simpla lecturare a clasamentului, observăm că meciul se anunță a fi unul de interes. Dacă mai vorbim că în joc îi putem vedea la lucru pe doi jucători ce domină clasamentul golgeterilor din Liga I, Szekely, de la Poli și Golubovic, de la Ceahlăul, spectacolul pare a fi asigurat. Din păcate se anunță ploaie la ora meciului din această seară și o temperatură de doar 5 grade Celsius.

Cristi SOROCEANU
FOTO: Gelu CRĂCANĂ

2 COMENTARII

  1. Chiar daca ploua s-au ninge ,mergem la stadion sa incurajam echipa,Timisoara este de batut,la 2-3 goluri,lucrul care s-ar putea sa ne dea bataie de cap ,este terenul si faptul ca s-a intrerupt campionatul,dar simt ca batem in aceasta seara.HAI CEAHLAUL!

Comments are closed.