pietricica turism

Marin Barbu

Pentru cine bat clopotele

Ceahlăul trece prin cea mai grea perioadă de la înființare. Fără un plan concret de redresare a situației financiare, întocmit de cei care sunt îndrituiți să-l gândească și să-l elaboreze, cu activitatea atent supravegheată de DNA și cu datorii la stat, pietrenii își pun speranțe sâmbătă, într-o victorie de trei puncte, ce le-ar asigura menținerea în Liga I.

De partea cealaltă FC Vaslui nu a primit licența de club profesionist pentru a putea juca și în sezonul viitor în Liga I și era aproape de o neprogramare sâmbătă, datorită unei datorii către un oficial al FRF. Totuşi, FC Vaslui a făcut apel la TAS! Acţionarul minoritar al clubului, Consiliul Local Vaslui, a mers la TAS, iar Tribunalul de la Lausanne a acceptat memoriul, pentru a fi judecat. Ierarhiile pot fi date peste cap în Liga I, iar o decizie a TAS se va da pe 30 mai. Dacă Vasluiul va primi licenţa, atunci vor retrograda patru echipe din Liga I, nu trei, cum este situaţia în acest moment. Viorel Duru a anunţat că FC Vaslui nu a primit licenţa pentru datorii de peste 500.000 de euro. Consiliul Local Vaslui deţine 16% din acţiunile clubului.

Accent pe recuperare

Vremea ploioasă a afectat programul de pregătire al echipei pietrene, nevoită să construiască și să aducă baloanele în fața porții, în meciul contra vasluienilor. Din cele spuse de antrenorul Marin Barbu, tehnicianul pietrean a încercat să monteze echipa pentru o victorie cu orice preț, în meciul de sâmbătă.

”De pregătit, eu zic că ne-am pregătit bine. În aceste zile ploioase, nu prea am avut ce să facem, decât să ne axăm pe recuperare, pentru a scoate oboseala din noi, după ultima deplasare, de la Timișoara. Eu zic că dacă vom câștiga, e un joc ce ne poate aduce liniștea, în sensul, că, în cazul în care îl vom câștiga, ne poate salva de la retrogradare. De aceea și băieții sunt foarte montați pentru o liniștea a echipei, pentru liniștea lor și pentru o vacanță frumoasă”, a declarat Marin Barbu.

Tehnicianul principal al pietrenilor spune că un rol important îl va juca inspirația cu care va alege jucătorii în formă. ”Ne va lipsi Golubovic, dar și Țepeș, care au fost eliminați. În rest, tot lotul e valid. A revenit și argentinianul Lucas Garcia, care fusese accidentat. Sper să am inspirația să aleg cel mai bun 11, care să ne aducă victoria”, recunoaște ”Magiun”.

Vasluienii joacă fără niciun obiectiv

Cu dosarul pe masă la TAS, fără obiectiv și fără presiune, Vasluiul poate juca din plăcere mult mai bine, decât oricare echipă din Liga I, pe când, în cazul unui eșec, pe fotbaliștii Ceahlăului nu-i va ierta nimeni.

”Pe noi problemele Vasluiului nu ne interesează. Un lucru este clar. Dacă, să spunem că pierdeam un alt joc, în altă parte, mai aveam o scuză, la jocul ăsta, dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva, nimeni, nu are nicio scuză. Pentru mine, echipele care nu au niciun Dumnezeu și nu joacă cu presiune și cu emoții, sunt foarte periculoase. Pentru mine, era mai bine dacă întâlneam o formație ce avea aceeași presiune ca noi, care avea și ea un obiectiv clar, care era și ea stresată. Imediat după meciul cu Timișoara am discutat despre acest joc și am discutat cu ei în fiecare zi. Ei acuma joacă acest meci numai și numai pentru ei. Jucând cu atitudine, Ceahlăul va rămâne în prima ligă, dar totul începe și se termină cu banii. Una e să te duci acasă cu bani și alta e să te duci fără bani. Ca să fac o paranteză, toate femeile frumoase se duc la băieții cu bani”, concluzionează Marin Barbu.

Generație în regres

Marin Barbu recunoaște că fotbalul este în regres, iar fotbaliștii din generația pe care i-a antrenat, prima oară Piatra Neamț, aveau altă mentalitate față de generația actuală.

”Pentru mine și pentru noi toți trebuie să recunoaștem că generațiile la Ceahlăul, cât și la celelate echipe, au scăzut atât ca valoare cât și în atitudine, cât și în dorința de a munci. Fără lipsă de modestie, vă spun că, în cazul în care aș mai face antrenamentele pe care le-am făcut cu generația lui Enache, Tiberiu Șerban, Mișu Ionescu, Alistar, Ilie, cred că mulți dintre ei n-ar mai vrea să se facă fotbaliști. Erau niște jucători care îndurau multe, respectau banul. Erau bani puțini. Jucam pe 300 de dolari și când mai venea domnul Ștefan și mai punea o sută în plus, la unii le ieșea ochii din orbite, de ambiție. Din a doua mea descălecare la Piatra Neamț, aveam un lot mai bun, în sensul că aveam dublaje pe posturi. Jucătorii erau mai preocupați de fotbal și mai puțin de alte lucruri extrasportive și acest lucru macină tot fotbalul românesc. Erau foarte mulți jucători localnici cu experiență. Acum nu prea mai au experiență”, este de părere antrenorul princiupal al Ceahlăului.

”Magiun” își dorește stabilitate. Conducerea tace!

Marin Barbu rămăne un adept al stabilității, dar, încă, nu a discutat nimic cu conducerea clubului. Poate și pentru că, încă, nu se știe care sunt intențiile acționarului principal, Viorel Măstăcăneanu și, implicit, ale lui Gheorghe Ștefan. Vor vinde acțiunile, sau nu? Este Ceahlăul un club profitabil, atractiv, sau nu? În vara acestui an, suporterii vor afla răspunsul la aceste întrebări, ca și la altele, pe care, vrând-nevrând, Marin Barbu și le-a creionat în minte, odată ajuns la Piatra Neamț.

”Eu îmi doresc să rămân, pentru că o eventuală continuitate face bine și jucătorilor și clubului. Deja cunosc problemele, simt jucătorii și îmi doresc să rămân. Din superstiție nu discut de niciun plan, decât după ultimul meci. Lăsăm totul după ultima etapă. Nu am stabilit nimic cu domnul Ștefan, nici cine pleacă, nici cine rămâne, nici cine vine la echipă”, a conchis ”Magiun”.

Cristi SOROCEANU

2 COMENTARII

  1. La rezultatele de acum CEAHLAUL ,a ramas in prima liga,dar pentru siguranta este mai bine sa castigam acest joc,este adevarat ca viitorul nu suna prea bine,dar clubul va rezista chiar si in liga secunda,la ce suporteri avem este prea bine.Sa fim realisti un oras mic fara industrie,doar comert fara atractii turistice reale,oamenii cu banuti stau la cutie ,DNA -ul este”geana”pe ei,statul nu incurajeaza investitiile de nici o culoare,nici una din echipele importante din oras nu o duce bine,vezi volei,handbal….

  2. Florin Marin va fi noul antrenor al echipei pentru sezonul viitor, se va pune accent pe jucatorii tineri autohtoni si pe cei liberi de contract pe care conducerea ii va reusi sa-i aduca la club cu ajutorul impresarilor.
    Deocamdata MENTINEREA IN LIGA 1 va fi SINGURUL SI ETERNUL OBIECTIV AL CEAHLAULUI in conditiile in care INVESTITORII NU NAVALESC sub PIETRICICA!

Comments are closed.