reclama autocenter

Emil Dica - drepta - cand evolua la Rapid

* Emil Dică a semnat un contract pe doi ani cu echipa nemţeană

Ceahlăul Piatra Neamț a reușit încă un transfer pentru a-și întări lotul de jucători. După accidentarea argentinianului Lucas Garcia, la Cluj, diriguitorii echipei pietrene s-au orientat către mijlocașul Emil Dică, pe care au încercat să-l convingă să vină la Piatra Neamț încă din sezonul trecut. Dică a semnat pe doi ani cu Ceahlăul, cu opțiunea ca, în cazul în care va primi o ofertă mai bună dintr-un campionat străin, să poată pleca. Consiliul de Administrație a decis că obiectivul Ceahlăului nu mai este salvarea de la retrogradare, ci clasarea în primele 10 formații.

Bonus doar pentru performanță

Ultima dată la Rapid București, fotbalistul de 31 de ani a rămas liber de contract și a acceptat oferta lui Gheorghe Ștefan. Fotbalistul a ajuns în cantonamentul Ceahlăului și va debuta la echipa antrenată de Vasile Miriuță, cel mai probabil sâmbătă, în meciul cu Petrolul. O clauză pusă de Dică și acceptată de Pinalty, este încasarea unui bonus pentru calificarea Ceahlăului în cupele europene. Dică nu va primi, însă, niciun bonus, în cazul în care Ceahlăul se va salva de la retrogradare, în extremis, așa cum s-a întâmplat în campionatul trecut. Stipularea acestor detalii la semnarea contractului a dus la convocarea unei ședințe a Consiliului de Administrație, în care s-a votat schimbarea obiectivului formației pietrene. Dacă la începutul sezonului s-a vorbit despre salvarea de la retrogradare, de miercuri după-amiază obiectivul pentru sezonul 2013-2014 este clasarea între primele 10 formații. „Pe Emil Dică l-am dorit cu toții. Nu acum a fost prima dată când am luat contact. Consider că este un profesionist și un bun fotbalist care ne poate ajuta în planul nostru pentru acest sezon competițional“, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație. Dică a vrut să plece de la Rapid atunci când s-a pus problema retrogradării echipei giuleștene în eșalonul secund. Revenirea clubului bucureștean în Liga I l-a determinat, însă, să rămînă la Rapid. Odată cu decizia TAS de înlocuire a alb-vișiniilor în Liga I cu Concordia Chiajna și anunțul LPF că primul eșalon nu poate avea 20 de echipe, olteanul și-a reziliat contractul și a semnat cu Ceahlăul.

Valoarea echipei a crescut

Aducerea sa înseamnă întărirea liniei mediane a echipei antrenate de Miriuță. Antrenorul Ceahlăului s-a asigurat că va avea în lot un mijlocaș capabil să dea ultima pasă pentru cele două vârfuri: Jula și Golubovic. Dică este un fotbalist experimentat și cunoscut de șefii Ceahlăului ca fiind serios în pregătire. Are în palmares titlul național cucerit cu CFR Cluj (2010), victorii în Cupa României cu Rapid (în 2006 și 2007) și CFR Cluj (în 2010), dar și două succese în Supercupa României cu aceleași echipe. De asemenea, Dică este sfertfinalist al Cupei UEFA în ediția 2005-2006, când evolua la Rapid. Transferul mijlocașului i-a determinat pe șefii Ceahlăului să schimbe obiectivul formației, înaintea meciului cu Petrolul. „De-acum încolo, nu mai vrem să auzim de evitarea retrogradării. Considerăm, şi chiar am demonstrat asta pe teren contra unor adversari cu mari pretenţii pe plan intern, că valoarea echipei este mult mai mare decât obiectivul propus la începutul campionatului“, a anunţat miercuri după-amiază Viorel Măstăcăneanu, președintele FC Ceahlăul. Decizia modificării obiectivului echipei Ceahlăul a fost luată în urma votului dat în şedinţa CA al clubului. În condiţiile în care noua ţintă a Ceahlăului în campionat a devenit un loc deasupra liniei primelor 10 din clasamentul final, pentru deplasarea de la Ploieşti (sâmbătă, ora 19.30), obiectivul jocului cu Petrolul este cel de a obține toate cele 3 puncte. „Normal, la Ploieşti vom merge numai cu gândul la victorie, aşa cum o vom face în toate celelalte partide ale etapelor rămase“, a concluzionat Viorel Măstăcăneanu.

Cu cine s-a luptat Ceahlăul pentru Dică?

Ceahlăul a câștigat o bătălie pe piața transferurilor dusă cu echipa cipriotă Anorthosis Famagusta, acolo unde evoluează mai mulți jucători români: Alexa, Rui Duarte, Spadacio și Galamaz, iar evoluțiile mijlocașului Emil Dică au fost apreciate de antrenorul Pambos Christodoulou. Detaliile contractuale nu au fost, însă, acceptate de Dică. Apoi, mijlocașul s-a orientat către o echipă din Azerbaidjan, însă, când era pe punctul de a semna contractual Nicolae Cristescu l-a convins să rămână la Rapid încă 3 ani. Dică a acceptat și a jucat în barajul cu Concordia. Îmi doream foarte mult sa rămân acasă, în țară. În Azerbaidjan nu puteam să îmi iau familia, ci trebuia să mă duc singur. Am ales să rămân la echipa la care am făcut performanță, la echipa pe care o iubesc, Rapid. Ne-au promis că se vor rezolva problemele și asta ne dorim și noi, ca să nu mai fie ca până acum, a explicat Dică decizia de a rămâne la Rapid. Cu numai două antrenamente făcute în perioada verii a acceptat să joace în barajul cu Concordia, iar decizia de a juca a fost una inspirată. A dat pasa golului decisiv marcat de Ioniță, prin care Rapidul a îngenunchiat echipa din Chiajna, cu scorul de 2-1, dar TAS a dat câștig de cauză Concordiei și a anulat barajul pentru rămânerea în Liga I. Rămâne de văzut dacă victoria înregistrată de Ceahlăul pe piața transferurilor va avea efectul scontat la echipă.

Dica Emil

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentPetru Rareş – gata să treacă Prutul
Articolul următorGuvernul a plătit „diferența” pentru Maternitate

4 COMENTARII

  1. Un transfer inspirat ,si valoros Emil Dica inspira incredere oricarui antrenor.Succes Dica ,si realizari cat mai multe.Echipa capata mai multa forta si personalitate,acum este si randul spectatorilor sa-si sustina echipa in numar cat mai mare.Hai CEAHLAUL!

  2. Bine ai venit,Emil! Cred ca ai ales inspirat din toate pct de vedere.In primul rand ai ales un club care anul acesta va avea o puternica ascensiune,iar apoi ti se va indeplini si clauza propusa lui Pinalty !!! Te vei convinge sigur de asta! Multa bafta!!!!

  3. ca fundas stanga eu il vad foarte bine pe Rusu, mi se pare bun si rapid, la centrari mai trebuie sa lucreze.

Comments are closed.