reclama autocenter

Lotul Ceahlaului la reunire - 2014

Jucătorii Ceahlăului au plecat, ieri, către Bacău, la ora prânzului, iar de pe aeroportul băcăuan aceștia s-au îmbarcat în avionul cu destinația Bologna. De acolo, jucătorii pietreni au mers cu autocarul până la Novigrad, unde staff-ul clubului pietrean a stabilit ”cartierul general” al cantonamentului din Croația. Este ultimul cantonament înaintea începerii minireturului campionatului 2013 – 2014, la finele căruia Ceahlăul vrea să se claseze între primele zece formații. Actualii antrenori vor miza pe forța grupului, pentru realizarea obiectivului.

”M-aș bucura să se întoarcă de acolo pregătiți pentru restul de etape care au mai rămas de disputat în acest an. În urma meciurilor și a pregătirii, că în fond este vorba de o pregătire finală să reușim să ne menţinem între primele 10 echipe ale țării. Ca obiectiv al cantonamentului vrem să desăvârșim pregătirea de iarnă și câteva meciuri, care sunt mai multe decât amicale, având în vedere că sunt meciuri dintr-un turneu, cu oarecare tradiție acolo”, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație.

Viorel Mastacaneanu

Aflată în plină campanie de achiziții, formația pietreană a renunțat la atacantul Yulu Matondo, cel care părea, la prima vedere, cel mai experimentat atacant venit în probe la formația pietreană în această iarnă. Au plecat, în schimb, cu lotul, necunoscuții Lopes și Slavickas. Diriguitorii Ceahlăului sunt, însă, optimiști. ”Noi mai căutăm un vârf de atac, poate chiar doi jucători pe acest post”, a anunțat Măstăcăneanu. Președintele CA al FC Ceahlăul a fixat un obiectiv clar echipei, în cantonamentul din Croația: Câștigarea trofeului Istria Winter Cup.

Andrei Marc și-a luat gândul de la transfer

Unul dintre cei mai mediatizați jucători ai Ceahlăului, Andrei Marc vrea să joace din ce în ce mai bine, mărturisind sincer că nu se mai gândește să plece la nicio formație.

”Mergem în cantonament cu gândul să închegăm jocul, să facem o pregătire bună. Greutățile contează mai puțin acum. Sperăm să începem campionatul pregătiți sută la sută și să se vadă atunci roadele pregătirii noastre”, a declarat Andrei Marc. Fundașul Ceahlăului nu a ascuns faptul că un eventual succes la Istria Winter Cup ar fi benefic lui și colegilor săi de la Ceahlăul: ”Eu vreau să câștigăm fiecare meci, ăsta e un lucru normal, dar nu asta e important acum. Mi-am luat gândul de la orice transfer. Vreau să fac meciuri bune la Ceahlăul până în vară, iar atunci să fiu mai valoros ca acum”.

Un singur gând: vor să câștige Istria Winter Cup

Marian Constantinescu, unul din cei mai experimentați mijlocași ofensivi ai pietrenilor a plecat în cantonament cu lotul Ceahlăului, semn că va evolua la formația pietreană, cel puțin până la vară.

”Suntem conștienți că ne așteaptă un cantonament greu. Important e să-l trecem cu bine, să venim acasă fără accidentări și spun eu că va fi o perioadă bună de acumulare”, a spus Constantinescu. Jucătorul Ceahlăului crede că un eventual success la Istria Winter Cup va da încredere echipei pentru meciurile din campionat. ”Orice meci trebuie să-l tratăm serios și orice meci trebuie tratat la victorie. Dacă vom câștiga, vom prinde încredere și vom începe campionatul încrezători în forțele noastre. Pentru moralul nostru este bine să ne întoarcem cu trofeul Istria Winter Cup la Piatra Neamț”, a mărturisit Marian Constantinescu.

Ideea a fost confirmată de antrenorul principal Costel Ilie, care are la dispoziție întreg lotul, mai puțin Daniel Stana, aflat într-o perioadă de refacere după operația suferită la genunchi. Emil Jula se află la o clinică din Italia, unde își face analizele medicale, iar Doru Popadiuc este convocat la naționala de juniori a României, acești doi jucători urmând a face ”joncțiunea” cu lotul pietrenilor la Novigrad. La fel va proceda și secundul Mihai Ionescu, plecat cu autocarul din Piatra Neamț acum câteva zile, pentru a aștepta lotul la aeroportul din Bologna, ultima oprire înainte de Novigrad.

”Avem ca obiectiv sudarea unor relații de joc, crearea unor automatisme și, cel mai important este să consolidăm o formulă de joc, care să ne bucure pe toți și să fie învingătoare. Fiecare jucător trebuie să aibă mentalitatea de a câștiga, iar victoriile în Istria Winter Cup pot fi un țel”, a declarat Costel Ilie.

Autocarul Transmoldavia i-a transportat pe pietreni la Bacau

Delegație cu 26 de jucători și 7 oficiali

Jovic, Jicha, Barna (portari), Dumitraş, Rusu, Mateiuc, Marc, Ichim, Cânu, Cazan, Margină, Slavickas (fundaşi), Gheorghiu, Popadiuc, Achim, Onciu, Dică, Tăbăcariu, Ştefănescu, Garcia, Chitoşcă şi Lopes (mijlocaşi), Golubovic, Constantinescu, Jula și Căruţă (atacanţi) sunt cei 26 de jucători pe care Costel Ilie i-a convocat în vederea participării la turneul meciurilor pregătitoare din Croaţia. Din delegaţia Ceahlăului mai fac parte Marian Bondrea (director tehnic), Costel Ilie (antrenor principal), Victor Asamoah (preparator fizic), Radu Lefter (antrenor cu portarii), directorul sportiv Ioan Mironaş, dar şi vicepreşedintele Marian Costea.

Cristi SOROCEANU

Programul Ceahlăului în Grupa A – Istria Winter Cup 2014 este:

* 01.02.2014, ora 16 (teren Novigrad)
HNK Cibalia – FC Ceahlaul Piatra Neamț
* 03.02.2014, ora 16 (teren Novigrad)
FC Ceahlaul Piatra Neamt- NK Novigrad
* 06.02.2014, ora 16 (teren Novigrad)
FC Ceahlăul – FK Zeljeznicar

În afara meciurilor din turneu, Ceahlăul mai are propuneri pentru unul, sau două dueluri amicale, cu echipe din Liga a 3-a din Croația, dar și cu fosta campioana a Sloveniei, Olimpia Ljubjana.

Articolul precedentTârgu Neamţ: Se deszăpezesc parcările cu plată
Articolul următorMeciuri amânate din cauza ninsorii