https://mesagerulneamt.ro/2018/12/se-reia-concursul-pentru-postul-de-asistent-medical-la-farmacia-spitalului-judetean-neamt/Al doilea concurs pentru postul de asistent medical pentru farmacia Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a încheiat fără incidente majore.
Concursul are și o câștigătoare, dacă se poate spune așa, care a obținut postul cu un punctaj de numai 57 (echivalentul notei 5,70). Fericita, totuși, câștigătoare este aceeași care a bulversat prima rundă prin contestație, îndreptățită câtă vreme concursul a fost anulat (detalii aici)
Dacă atunci a pierdut la puncte din cauză că un subiect n-a fost din bibliografie, acum a știut la scris de 61 de puncte. Nici la oral n-a convins, decât de 53 de puncte. Iar interviul are darul de a scoate la suprafață și alte calități, pe cele umane, atât de utile în situațiile reale de la locul de muncă. Vorbim de un loc de muncă într-un spital, județean, de urgență. Și unde, se spune, proaspăta câștigătoare a postului a lucrat ca voluntar o bună bucată de timp, dacă într-adevăr a lucrat. Dar nici prezentarea celorlalte concurente n-a fost diferită, deși, cu o singură excepție, au fost aceleași ca la prima rundă: una singură a obținut la scris 93 de puncte onorabile, una nici nu s-a mai prezentat, iar la interviu au mai promovat 6, din care 4 au dat proba și au obținut 20-30 de puncte.
Situația de la acest concurs nu este o excepție. Note de 1 și 2 „reușesc” și alți candidați, dintre cei mulți atrași de posturile călduțe și sigure din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. La cel mai recent, de ocupare a unui post de asistent medical debutant în cabinetul de gastroenterologie din policlinică, s-au înscris nu mai puțin de 10 candidate. Și pe cât de repede și-au depus dosarele, pe atât de repede au picat scrisul, cu punctaje de 10, 15, 21. La un pas ca și acest concurs să se reprogrameze, comisia a putut selecta, totuși, două candidate. Care, cu 60 și ceva de puncte, au putut trece la următoarea probă, interviul, de săptămâna viitoare. Nemaivorbind de faptul că și acest concurs este organizat a doua oară, fiindcă la cel din decembrie cele 8 concurente au avut o prestație submediocră.
Exemplele ar putea continua, fiindcă anul trecut SJU Piatra Neamț a tot făcut angajări. Cu puține excepții, posturile au avut mare căutare, dar au fost obținute cu note slabe. „Este, clar, nevoie de schimbarea modului de desfășurare a acestor concursuri. Acest tipar, de până acum, cu probă scrisă care se corectează după carte, cred că trebuie înlocuit cu grilă. Iar interviul, dacă reia teme din subiectele scrise… nu te ajută să vezi ce oferă omul acela pentru postul pe care-l dorește”, declară dr. Codruț Munteanu, managerul SJU Piatra Neamț.
(C.I.)
Nu trebuie sa ne miram,,,asta este nivelul de pregatire profesionala si educatie al acestor ,,candidate,, la aceste posturi.Din moment ce multe dintre ele isi desfasoara ,,activitatea,,de badante in Italia si in paralel sunt si ,,eleve,,a Scoli postliceale sanitare din P.Neamt,la fara.frecventa,caci nu poti fi in acelasi timp in 2 locuri de odata,profesorii ,,contra cost,,iti fac lucrarile in locul tau,,,este clar ca la terminarea scolii nivelul tau profesional,este de notele 2,3,4,si in cel mai bun caz de 5 si 6.Sa vedem cazul cu cei 90 de fosti elevi si profesori ai scolii din P.Neamt ,ajuns in instanta cu ceva timp in urma.Si apoi sa n ne miram de ce mor oamenii in spitale,de indolenta si nepasarea cadrelor medicale!!!
Mă miră faptul că a fost organizat un concurs, de obicei locurile sunt ocupate de cine plăteşte mai mult. Acum circa 4-5 ani un loc (AMG) se cumpăra cu 5000€. Oricine termină o postliceală amărâtă se crede doctor, când defapt e doar o asistentă, iar în 3 ani de “şcoală” nu se ştie dacă au avut 3-4 prezențe la cursuri. In concluzie, aceasta este realitatea zilelor de azi.