În prima zi a lunii februarie, la Pensiunea “Armonia by Aristocratis” a avut loc un eveniment inedit . Este vorba despre vizita oaspeţilor dintr-un Ordin cu o organizare care aduce aminte de masonerie, care au venit pentru a marca, printr-o atestare a unor specialiști, intrarea pensiunii din Târgu Neamţ într-o galerie selectă a locațiilor certificate pentru o bună servire a vinului. Placheta care atestă oficial acest lucru a fost înmânată patronului pensiunii, Francesco Capuano, de către Cavalerii Vinului, reprezentanţi ai Consulatului României ai Ordinului European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae).

La eveniment au participat cavaleri ai vinului din România, dar şi din Republica Moldova. Dintre cavalerii vinului din România au fost prezenţi Eques Aurel Morar, Proconsul II al OEVE, proprietarul vinurilor “Aurelius” şi Şeful Legatului Bacău, şefi de scaun şi cavaleri ai vinului printre care şi Eques Gheorghe Cojocaru din Botoşani, Eques Mircea Pintilie, Şeful Scaunului din Neamţ (dovada vie că eșecul în politică poate fi suportat mai ușor la un pahar de vin bun cu prietenii), dar şi persoane publice din zona Târgu Neamţ. Din Republica Moldova a participat renumitul oenolog Alexandru Sapojnic, și el cu grad în ordin (Proconsul I al al Consulatului OEVE Moldova) şi tehnologul şef Liusia Cichir de la Cramele “Purcari” din Republica Moldova.

Mircea Pintilie a fost cel care a deschis evenimentul, care a avut o declarație foarte puternic marcată de eveniment: “Suntem onoraţi de oaspeţii noştri din Republica Moldova. Ordinul European al Cavalerilor Vinului priveşte vinul ca pe un bun cultural, parte a identităţii noastre culturale. Având în vedere legătura dintre vin şi religia creştină promovăm valorile creştine având alături vinul. Vinul însoţeşte omul creştin pe tot parcursul vieţii sale: Botezul, Împărtăşania, Hirotonisirea, Nunta şi Maslu. Noi percepem vinul ca pe un simbol al sângelui Domnului. În toate ţările în care Ordinul are consulate, ceremoniile se desfăşoară în catedrale sau biserici. Pentru prima data anul acesta, la Balul anual al cavalerilor vinului din România ceremonia care a precedat Balul s-a desfăşurat în Catedrala din Cetatea Alba Iulia, cu preoţii de acolo şi cu aprobarea Mitropolitului Ardealului. Avem în cadrul Ordinului nostru şi preoţi. Sperăm să vină lângă noi şi preoţi din Moldova”.

Este a doua certificare la acest număr de patru stele (pahare) din Moldova. Prin această placă, noi Cavalerii Vinului recunoaştem că în această locaţie se practică buna servire a vinului de calitate. A fost făcută o evaluare în cadrul unei comisii din Consulatul României, în funcţie de locaţie. Şi în funcţie de punctaje îi atribuim trei, patru sau cinci pahare. Aşadar, Pensiunea Aristocratis este pentru patru pahare. Doresc acestei pensiuni să păstreze aceste patru pahare şi eventual să ajungă la cinci pahare. Felicitări!”, este mesajul oficial al Cavalerilori Vinului.

La final cei prezenţi au participat şi la o degustare de vinuri ale Cramei “Purcari”.

Restaurantul Armonia by Aristocratis a fost evaluat de o comisie de specialişti ai OEVE pentru calitatea serviciilor şi a vinurilor a peste 50 de soiuri, ce se pot servi în locația noastră. Evaluarea a fost cea mai bună din zona Moldovei şi astăzi ne-a fost decernată placheta de atestare de către reprezentanţii Consulatului României ai OEVE. Cu această ocazie Cramele Purcari de peste Prut a oferit spre degustare cele mai bune produse ale sale de vinuri şi şampania Brut. Prezentarea a fost făcută de o Damă (cavaler) al vinului, nimeni alta decât tehnologul şef de la Cramele Purcari, doamna Liusia Cichir,  medaliată cu aur fiind considertă cel mai bun tehnolog. Pentru pensiunea noastră este o recunoaştere a serviciilor şi calităţii produselor şi ne mândrim cu acest lucru. De asemenea, suntem onoraţi de oaspeţii care ne-au călcat pragul la acest eveniment unic în judeţul Neamţ, de acest nivel”, ne-a declarat Francesco Capuano, patronul Pensiunii „Armonia by Aristocratis”.

C.T. STURZU

Articolul precedentPrimarul de Piatra Neamț și ”perversa” de la Guvern pe buget
Articolul următorCe note „reușesc” asistenții medicali angajați la Spitalul de Urgență Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. patru pahare inseamna cam un litru de vin ,ma gandeam ca sunt mai darnici , daca stai la taclale o noapte intreaga bei si zece !!! cu conditia sa ai si o fripturica la gratar !!!

Comments are closed.