Ce mai au nemțenii prin portbagaj – căprioare împușcate ilegal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei bărbați au fost prinși, duminică, 14 august, pe la 5 dimineața, de polițiștii nemțeni, de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și de la Secția de Poliție Rurală nr. 14 Țibucani, în timp ce transportau trupurile a două cervide, un cerb și o căprioară, în portbagajul mașinii.

„Polițiștii au legitimat persoanele aflate în autoturism – trei bărbați, cu vârste cuprinse între 51 și 57 de ani, din Țibucani, asupra cărora au fost găsite trei arme de foc cu destinaţia de vânătoare, fiind deţinute legal de către doi dintre cei trei bărbați. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia nu aveau autorizaţie de vânătoare, precum și faptul că au încălcat condiţiile de organizare şi desfăşurare a vânătorii, folosind permisele de vânătoare contrar prevederilor legii”, a precizat subinspectorul de poliție Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Polițiștii au confiscat cele trei arme de foc şi 25 de cartuşe de vânătoare de diferite calibre. „Autoturismul folosit la braconaj și corpul celor două cervide au fost indisponibilizate în vederea luării măsurii de siguranţă a confiscării speciale”, a adăugat Elena Bulgărea.

Conform celor de la Poliția Neamț, cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic, infracțiunile vizând mai multe aspecte: nerespectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea în afara perioadei legale de vânătoare, vânătoarea pe timp de noapte, la lumina farurilor autovehiculelor, transportul vânatului braconat, folosirea permiselor de vânătoare în alte condiţii şi vânătoarea practicată fără poliţă de asigurare. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentVIDEO Liviu Dragnea, mesaj pentru PSD Neamţ: „Nu voi trimite pe nimeni de la București!”
Articolul următorNemţean cu 200 km/h pe autostrada A3
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.