reclama autocenter

* Formularul 392A ­– Este declarația informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii. Formularul se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie, erau înregistrate în scopuri de TVA și a căror cifră de afaceri efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei. Persoanele impozabile care nu au desfășurat livrări de bunuri și prestări servicii în interiorul țării nu sunt obligate să depună acest formular. Operațiunile care fac obiectul acestor verificări sunt livrările de bunuri/prestările de servicii în interiorul țării.

* Formularul 392 B – Este declarația informativă privind livrările de bunuri și prestările de servicii. Formularul se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie, nu erau înregistrate în scopuri de TVA și a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obținute din vânzarea de bilete de transport internațional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei. Persoanele impozabile care nu au desfășurat în anul de referință livrări de bunuri și prestări de servicii în interiorul țării, și/sau achiziții efectuate din țară nu sunt obligate să depună acest formular.

* Formularul 393 – Este declarația informativă privind veniturile obținute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internațional de persoane cu locul de plecare din România. Formularul se completează de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care în cursul anului precedent au prestat servicii de transport internațional de persoane.

Toate aceste formulare se depun la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Neamț până la data de 25 februarie. Contribuabilii care aleg să depună documentele în format electronic trebuie să le înregistreze fie la registratură, fie să le trimită prin poștă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic depus trebuie însă să fie însoțit de formularul editat de persoana impozabilă cu ajutorul programului de asistență, semnat și ștampilat, conform legii. Acest format electronic poate fi obținut prin utilizarea programului de asistență de pe site-ul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, www.finanteneamt.ro.

Formulare fiscale cu termen limită de depunere 28 februarie

28 februarie este data scadentă pentru alte patru declarații fiscale. Este vorba despre:

* Declarația informativă privind impozitul reținut și plătit pentru veniturile cu regim de reținere la sursă/venituri scutite pe beneficiari de venit nerezidenți

* Declarația informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile, pierderile realizate, pe beneficiari de venit, formular 205.

* Declarația anuală privind impozitul pe reprezentanțe.

* Declarația informativă privind veniturile din economii obținute din România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, țări terțe și teritorii dependente sau asociate, formular 400.

Contribuabilii care nu își depun la timp declarațiile fiscale nu riscă doar să fie amendați de autoritățile fiscale, ci chiar declarați inactivi de către Fisc, în cazul în care este vorba despre persoane juridice. (I. HAGI-STAN)

Articolul precedentPeste jumătate din maşinile judeţului sunt rable
Articolul următorCamere video, cu bani de la primării