pietricica turism

video examene

Simularea pentru BAC se lasă cu bătaie lungă pentru primari. Odată cu inițiativa Ministerul Educației de a trimite la simularea de bacalaureat și elevii de clasa a XI-a, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț se tem că nu vor avea camere de supraveghere suficiente.

„Împrumutul ar fi una din soluții. Centrele de examen pentru simularea Bacalaureatului ar putea să mai ceară la școlile gimnaziale”, a declarat Elena Laiu, inspector școlar adjunct al IȘJ Neamț. Școlile gimnaziale au și ele nevoie de camere video pentru simulările Evaluării Naționale.

De aceea, inspectorul școlar general, Viorel Stan spune că o astfel de formă de împrumut n-ar trebui făcută. „Generalul” arată către primării și spune că de acolo ar trebui să vină banii pentru camerele video. „Nu prea putem vorbi de împrumut atât timp cât nu sunt orice fel de camere. Acestea ar trebui cumpărate cât mai repede din fondurile de care primăria dispune. Cade în datoria lor de a răspunde de acest aspect”.

Dacă la simularea examenelor de la evaluarea națională conducerea IȘJ a amintit că în privința camerelor video nu sunt probleme, în contextul simulării de BAC nu se știe dacă toți elevii vor fi sub lentila unei camere video sau dacă vor scăpa doar cu ochiul vigilent al profesorilor supraveghetori. (M.T.)