dna 02Având deja sechestru pe bunuri imobile și mobile până la concurența sumei de 4 milioane de euro, în dosarul Microsoft, care nu mai așteaptă decât redactarea sentinței finale și apoi executarea, fostul primar de Piatra-Neamț a fost anunțat, oficial, că s-a instituit un alt sechestru pe bunurile sale.

”În cauza penală mediatizată prin comunicatul nr. 1232/VIII/3 din 28 septembrie 2016, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus, faţă de suspectul Ştefan Gheorghe, instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren în suprafaţă de 41 mp situat în municipiul Piatra Neamţ şi a două imobile (unul situat în municipiul Piatra Neamţ, constituit în casă de locuit cu teren – în suprafaţă totală de peste 400 mp şi unul în municipiul Bucureşti, constituit într-un apartament cu o suprafaţă totală de peste 100 mp)”, ne-a declarat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

În declarațiile de avere ale lui Gheorghe Ștefan depuse de-a lungul anilor, fluctuațiile sunt nesemnificative. Când a intrat la primărie avea casa din Piatra-Neamț, un apartament de două camere în București, o anexă gospodărească tot în Piatra-Neamț, bijuterii de 3000 de euro, două tablori în valoare de 6500 de euro, două autoturisme și vreo 40.000 de dolari în conturi bancare. În 2014, când a completat ultima declarație, autoturismele nu mai erau, apartamentul din Capitalăî fisese înlocuit cu un altul, mai mare, dar de 75 mp, nu de peste 100 cum spun procurorii DNA, conturile se măriseră cu vreo 4000 de dolari și 3.000 de euro, dar apăruse și un credit încă din 2008, în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2018.

Logica simplă indică faptul că dacă abia acum s-a instituit sechestru pe casa din Piatra-Neamț, înseamnă că primul sechestru din Microdoft a fost pus în special pe bunuri mobile, respectiv conturi bancare, care cel puțin în declarațiile de avere nu apar, în niciun an, până la concurența sumei de 4 milioane de euro.

În dosarul de la DNA Ploiești, Gheorghe Ștefan este acuzat că, în înțelegere cu Vasile Blaga, a contribuit la numirea unor persoane ”agreate” în conducerea unor companii naționale și instituții publice, prin intermediul cărora să se atribuie contractele de achiziții firmelor care ”donau” bani pentru partidul din care făceau parte cei doi. Blaga este acuzat că a primit 700.000 de euro pentru partid, din care 500.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, bani despre care știa de unde provin.

C.M.

Articolul precedentÎntrunire a antrenorilor la Stadionul „Ceahlăul”
Articolul următorDoi pietoni și doi șoferi răniți în accidente în Piatra Neamţ şi Săbăoani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.