0:00

Primul târg de imobiliare și-a deschis porțile astăzi, 18 aprilie, la Piatra Neamț. Ineditul acestui târg organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț este faptul că aduce alături toți actorii implicați în tranzacțiile imobiliare: dezvoltatori, intermediari, bănci, companii asigurătoare și, în plus, instituții publice – Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, dar și Ordinul Arhitecților filiala Bacău – care vin în fața pietrenilor și oferă pe loc informații extrem de utile despre documentații, avize, autorizații.

CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMihai Apopii, președintele CCI Neamț a spus, în deschiderea Târgului Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare 2018, că această primă ediție este una extrem de importantă pentru întreaga comunitate. „Este o primă ediție a unui târg care-și dorește să dezvolte oa ctivitate pe care noi o considerăm că este în plină dezvoltare. Dacă în Piatra Neamț se dezvoltă cartiere rezidențiale și acestea se vând, înseamnă că această activitate este în ascensiune și care poate să dezvolte pe orizontală și alte instituții, importante în economia județului Neamț și mai ales a orașelor. Le mulțumesc celor 16 participanți care au venit la acest târg – firme de asigurări, brokeri imobiliari, bănci, reprezentanților Consiliului Județean care n-au binevoit să vină alături de noi, Ordinului Arhitecților, colegilor de la ISU care mereu sunt alături de manifestările Camerei de Comerț, că și-au propus să dezvolte imobiliar zona noastră. Le doresc succes, doresc că la următorul târg să participe și reprezentanții localităților care oferă terenuri pentru proiecte rezidențiale, firme care au spații comerciale și hale industriale pe care vor să le închirieze sau să le vândă. Sperăm ca acest târg să fie un bun început și sperăm să putem asambla un alt proiect al nostru –  Târgul Producătorilor Nemțeni, prin care să sprijinim producătorii noștri, știut fiind că producători în general sunt din ce în ce mai puțini și cred că au nevoie de repoziționare pe piață, cu sprijinul decidenților politici, fiindcă producătorii lcoali sunt cei care susțin bugetele locale și bugetul național”.

CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDragoș Chitic, primarul de Piatra Neamț, a fost singurul oficial care a participat la deschiderea festivă a târgului. „Vin cu mare plăcere la o primă ediție a Târgului Imobiliar, după o perioadă în care piața imobiliară își revine. Ca primar al municipiului Piatra Neamț, sunt deosebit de interesat de dezvoltarea imobiliară, pentru că dezvoltarea imobiliară înseamnădezvoltarea comunității și urmăresc cu atenție evoluția pieții imobiliare prin autorizațiile de construire pe care municipiul Piatra Neamț le oferă și prin asigurarea pentru investitori a unui climat favorabil. Este o bună oportunitate pentru un dialog între cei care doresc să investească, dezvoltatorii imobiliari, potențialii clienți și sursele de finanțare. Aș aminti că și sistemul public se implică, prin construirea în principal de locuințe prin sistemul ANL și totodată este o oportunitate pentru cei care doresc o locuință să se adreseze Primăriei pentru a o obține, mai întâi în regim de închiriere, după care, așa cum legea permite, după un an de zile locuința poate fi cumpărată.Vreau să-i asigur pe toți cei care vor să investească la Piatra Neamț de deschiderea Primăriei, trebuie acordată o atenție deosebită și construcțiilor industriale, pentru că este potențial, există și interes din partea unor firme de a produce aici”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamț.

CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPietrenii sunt așteptați la Pavilionul Expozițional Municipal până duminică, inclusiv, între orele 10:00-19:00, să discute direct cu ofertanții. Cei care vor să cumpere sau să vândă au de ales între consultanță gratuită și comision 0 lei, între apartamente ultramoderne la cheie, case în cartiere rezidențiale închise amplasate în zone de vis, locuințe construite din materiale vii (lemn, cărămidă) și soluții de vacanță. Vă lăsăm să le descoperiți, ca și finanțările oferite de bănci, pachetele de asigurări și informațiile extrem de utile obținute într-un timp foarte scurt de la OCPI și ISU Neamț.

Alte fotografii:

CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații CCI Neamț: Târg Imobiliar și de Produse de Asigurare-Creditare, ZCH NEWS - sursa ta de informații(C.I.)

Articolul precedentSANITAS anunță grevă generală pe 11 mai!
Articolul următorCUPA ROMÂNIEI: Fruntaşele L5, meciuri dificile în optimi! Vezi programul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.