reclama autocenter

cazacu constructii

Ion Cazacu a ajuns consilier local la Piatra Neamț pe lista PNL, fiind propulsat, probabil, de postura sa de om de afaceri în domeniul construcțiilor. Potrivit declarației sale de avere, este administratorul și acționarul unic la SC Consiada SRL Piatra Neamț, care se ocupă cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Din funcția de administrator de firmă, el a încheiat un contract cu Compania Județeană Apa Serv SA, pentru ”reabilitare clădire stație vane rezervor 1-2 Roman”. Pe această direcție, a primit în numele societății un ordin de începere a lucrărilor, datat cu 5.10.2012, unde se menționează ca dată de începere a lucrărilor 8.10.2012 și termen de execuție 30 de zile. Din păcate pentru PNL și pentru dl. Cazacu, postura de consilier local la Piatra Neamț și cea de executant de lucrări pentru Apa Serv nu prea se pupă. Asta pentru că există o lege a conflictelor de interese și pentru că Apa Serv are printre acționari Primăria Piatra Neamț. Consiliul Local Piatra Neamț are reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor Apa Serv.

ordin lucrari

În limbaj strict administrativ, dl Cazacu pare să se încadreze la categoria incompatibilitate/ conflict de interese. Art. 90 din Legea 161/2003 privind incompatibilitățile aleșilor locali vorbește despre:

(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

Curiozități cu Ion Cazacu

Pe pagina constructii-neamt.ro, numele consilierului local apare într-un context nu foarte potrivit pentru un politician, fie el și de anvergură locală. Posibilii clienți sunt avertizați să stea departe de domnia sa dacă au lucrări de construcții de făcut, considerându-se că nu-și îndeplinește obligațiile. (vezi foto)

Tot în categoria curiozităților poate fi încadrată și declarația făcută chiar de dl. Cazacu la o ședință de Consiliu Local și consemnată de un cotidian regional, în care făcea referire la hoții din cartierul Speranța: ”Am avut o lucrare în Speranţa şi, într-un sfert de oră, mi-au fost furate toate sculele. M-am dus repede la Poliţie şi am reclamat furtul. În jumătate de oră mi-au adus înapoi trei sferturi din ele, restul deja fuseseră vândute”.

Ne exprimăm speranța că lucrarea dlui. Cazacu din cartierul de la Izvoare să nu fi fost executată pentru vreo societate în care apare și Consiliul Local Piatra Neamț.

Telefonic, consilierul Cazacu a declarat că nu are nici un fel de contract cu vreo societate a Consiliului Local şi că, de când a intrat în Consiliul Local, nu mai are contracte cu Apa Serv.

Dana OSTAHIE

* Consilierul Ion Cazacu a fost validat în Consiliul Local Piatra Neamţ în luna mai a anului 2012.

* Contractul de execuţie cu Apa Serv (19069) a fost semnat în august 2012, iar lucrările urmau să înceapă în octombrie 2012.

Articolul precedentOUATU, incompatibil PDL
Articolul următorOncologia, amenințată de inundații

1 COMENTARIU

Comments are closed.