0:00

Cauza incendiului de la Casa de copii Dobreni: un tub fluorescent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPompierii au lichidat incendiul de la Casa de copii din Dobreni, au stins toate focarele ascunse şi au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unui scurtcircuit, produs la un tub fluorescent din casa de oaspeţi. Construcţia, care avea două camere, iar dedesubt o magazie şi un garaj, a ars în totalitate. Şi magazia, în care erau hăinuţe pentru copii, a ars cu totul. Alături, într-o altă anexă erau maşini de spălat, care au fost distruse, şi nişte dulapuri mari cu aparatură pentru bucătărie, dar şi tot felul de scule. Faptul că dulapurile erau metalice a ajutat la protejarea bunurilor din interior. În schimb au fost distruse sau degradate parţial bicicletele copiilor, care se aflau în garaj, iar focul s-a dus mai departe spre grajduri şi coteţe, pe care le-a mistuit, şi n-a „iertat” nici fânăria în care erau 5 tone de furaje.

Incendiul s-a extins şi la garajul unui vecin, mai exact la acoperiş, pe o suprafaţă de 20 mp şi a afectat şi 12 metri liniari din perete”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Îngrijitorii au reuşit să scoată animalele şi păsările din adăposturi, mai puţin doi iepuri, care n-au putut fi salvaţi. Construcţiile erau asigurate, iar valoarea pagubelor este în curs de stabilire.

C. MIRCEA

Articolul precedentTÂRGU-NEAMŢ: Pieţarii sunt nemulţumiţi de vânzări, chirii şi ger GALERIE FOTO
Articolul următorAltfel despre Bobotează: Atenție la poșete și portofele!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.