hot prinsMarian Bogza (23 de ani) din Gherăeştii Noi a fost prins de poliţiştii de la Compartimentul Urmăriri, în ziua de 28 iulie, chiar în satul lui natal. Pe numele tânărului autorităţile irlandeze au emis un mandat european de arestare, el fiind suspectat de comiterea a 14 infracțiuni de furt şi tăinuire.

În aceeaşi zi, Bogza a fost dus la Curtea de Apel Bacău, iar instanţa a decis: „Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Irlanda, privind executarea mandatului european de arestare, emis la data de 14.07.2015, de Înalta Curte din Dublin – Irlanda, împotriva persoanei solicitate BOGZA MARIAN, reţinută în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău şi ia act de consimţământul acesteia de a fi predată autorităţilor judiciare irlandeze. Dispune predarea persoanei solicitate autorităţilor judiciare irlandeze, sub condiţia ca, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă, sau altă măsură privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea acesteia”.

Instanţa a mai hotărât să-l aresteze pe Marian Bogza pentru 30 de zile „în vederea predării către autorităţile irlandeze” şi să comunice hotărârea de executare a mandatului european de arestare către autoritatea judiciară emitentă, către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Tratate şi către Ministerul Afacerilor Interne – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (C. MIRCEA)

Articolul precedentFESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR CEAHLĂUL 2015: Ansamblul Folcloric L’UBOVŇAN (SLOVACIA)
Articolul următorBiblioteca “Kirileanu: Colocviu dedicat filosofului Constantin Noica
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.