0:00

Cătălin Drăgușanu: Parlamentarii ALDE susțin demiterea ministrului Agriculturii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeputatul nemțean Cătălin Drăgușanu a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă din acest weekend, despre moțiunea simplă depusă pentru demiterea ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.

„Moțiunea a fost depusă și semnată de 84 de parlamentari ALDE și PSD. A fost depusă și înregistrată la Camera Deputaților și se va dezbate luni, 16 mai, iar marți va fi votul pe această moțiune. Conform Regulamentului Camerei Deputaților, moțiunea se va adopta sau va fi respinsă cu majoritatea deputaților prezenți. Dacă moțiunea va trece, premierul Cioloș va ține seama de rezultatul votului, în eventualitatea în care își dorește demiterea ministrului Agriculturii”, a declarat deputatul Cătălin Drăgușanu.

Conform deputatului nemțean, demiterea lui Achim Irimescu a fost cerută pentru mai multe motive: nealocarea subvențiilor în agricultură, blocarea accesării de fonduri europene prin PNADR, blocarea investițiilor în domeniul irigațiilor și managementul defectuos la nivelul Ministerului și al unităților subordonate.

Deputatul Cătălin Drăgușanu a spus că cei de la ALDE au mers în teritoriu, în această perioadă, și au discutat cu fermierii, a căror nemulțumire crește de la o zi la alta.

„Până acum, pe timpul fostului ministru al Agriculturii, domnul Daniel Constantin, aceste subvenții erau acordate până la data de 15 aprilie. Astăzi vedem că nici până la data de 14 mai aceste subvenții nu sunt acordate în totalitate. Motivul este legat de întârzierea cu care Ministerul a alocat fondurile necesare pentru achiziționarea unor soft-uri și, astfel, lucrurile au trenat. Suntem deja la jumătatea lunii mai și de abia s-au plătit undeva la 350 de milioane de euro, adică puțin mai mult de jumătate din suma alocată pentru această perioadă, pentru fermieri”, a adăugat Cătălin Drăgușanu. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentCâștigătorii Concursului național „HAI ÎN VIITOR!” – ediția a VI-a 2016
Articolul următorNu a uitat de Piatra Neamţ: Afaceristul Ştefan Vuza sare în ajutorul Spitalului!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.