0:00

Cât trebuie să stea în carantină cei care vin din străinătate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 7 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre privind măsurile de carantinare pentru persoanele care vin în România din țări cu risc epidemiologic și pentru contacții celor pozitivi SARS-COV-2.

Astfel, persoanele nevaccinate, sau cele care nu se află între a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării cu infecția COVID 19 trebuie să stea 10 zile în carantină.

Persoanele vaccinate și cele care se află între a 11-a și a 180-a zi de la data confirmării infecției, au dat stat doar 5 zile în carantină.

Textul hotărârii prevede și excepții, care variază în funcție de țara din care călătoresc persoanele, dacă acestea sunt vaccinate sau nu și dacă au suferit de COVID-19 în ultimele 180 de zile. Toate excepțiile le puteți regăsi în textul integral al hotărârii de mai jos. În Anexa hotărârii regăsiți lista țărilor și zona în care se încadrează acestea.

HCNSU nr 2 din 07 01 2022 final Anexa la HCNSU nr 2 din 07 01 2021

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț: Primul infectat cu Omicron este un sugar, externat de la finele anului 2021
Articolul următorDosarul păcănelelor. Condamnări definitive pentru un inspector şi trei oameni de afaceri din Neamţ şi Botoşani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.