Cât de tare ne afectează radiaţiile la Piatra Neamţ? Acum puteţi afla!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Senzorul montat la Piatra Neamţ

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pune la dispoziția publicului, sub formă de hartă interactivă online, măsurători ale câmpului electromagnetic generat de surse de frecvență joasă sau înaltă, potrivit portalului oficial al instituției.

“Pe acest site puteți consulta în timp real rezultatele măsurătorilor nivelului de câmp electromagnetic realizate de ANCOM  prin rețeaua sa de stații fixe de monitorizare amplasate în centre urbane. Stațiile monitorizează permanent câmpul electromagnetic generat de surse de frecvență joasă sau înaltă, precum: antene Radio/TV, antene GSM, UMTS, WiFi, WiMax, linii de înaltă tensiune sau alte echipamente de emisie-recepție care operează în gama de frecvențe 100 KHz – 7 GHz”, se precizează pe portalul ANCOM.

În Regiunea de Nord-Est sunt amplasaţi şapte senzori, astfel (în paranteză, regimul de înălţime, în metri):

  • Bacău – Str. Pieţii (10)
  • Botoşani – Str. Cuza Vodă (21)
  • Iaşi – Str. Anastasie Panu (40) şi Str. Vasile Lupu, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” (30)
  • Neamţ – Bd. Traian, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (10)
  • Suceava – Str. Universităţii, Universitatea “Ştefan Cel Mare” (10)
  • Vaslui – Str. Ştefan cel Mare (9).

Măsurătorile din harta ANCOM sunt realizate de 50 de senzori ficși de monitorizare de bandă largă amplasați în București și alte 35 de orașe din țară. Acești senzori funcționează permanent, transmițând rezultatele către platforma informatică o dată la 24 de ore, și sunt plasați în exterior, în spații publice în vecinătatea cărora există aglomerări din punct de vedere al surselor de câmp electromagnetic. În plus, față de monitorizarea permanentă a câmpului electromagnetic prin senzori ficși, ANCOM realizează și măsurători cu echipamente mobile, conform planului anual de măsurători al Autorității.

Şi ca bucuria să fie completă, la aproximativ aceeaşi adresă puteţi verifica şi viteza la internet, pentru a vedea dacă furnizorul vă păcăleşte sau nu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANCOM)

Articolul precedentDepopularea „ca după război”, justificarea reorganizării teritoriale
Articolul următorPreședinte nou la PMP Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.