cj 2015 vasiliu manoliu arcan soroceanuÎn momentul în care Constantin Iacoban a pierdut postul de președinte al Consiliului Județean și locul său ca președinte a fost luat de Emilia Arcan, toată lumea se aștepta ca aceasta să pornească (la) un război de gherilă cu secretarul județului, Dana Soroceanu. Acest lucru s-a și întâmplat pentru o perioadă de timp, până când Emilia Arcan și-a dat seama că e mai bine să fie aliată cu personajul care gira pentru legalitatea hotărârilor din Consiliul Județean. Cititorii noștri își amintesc de episoadele hazlii când a fost sigilat biroul secretarului, au fost sparți niște pereți în sfânta zi de vineri și s-a lucrat la foc automat pentru ca, din biroul Președintelui, dacă era ușa deschisă, să poată fi supravegheată ușa secretarului.

Într-o cerere de informații publice trimisă de Mesagerul de Neamț, la care Consiliului Județean ne-a răspuns cu amabilitate, am primit pentru perioada 2014-2016, date despre valoarea lucrărilor de amenajări și reparații curente din instituție. Așa am aflat că în 2016 lucrarea de ”recompartimentare și reparații Secretariat Președinte” a costat 19.637,43 lei, ”înlocuirea unor uși la birouri conducere”, 5400 de lei, servicii de igienizare de 12000 de lei, ”achiziție mobilier secretariat președinte”, 7405 lei, la care se mai pot adăuga 2551,53 lei pentru ”achiziție jaluzele verticale”. Totalul este unul frumușel, de 46993,96 lei, adică aproape jumătate de miliard lei vechi. Pentru comparație, putem să vă spunem că amenajarea, la parterul CJ Neamț, a unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, plus amenajare hol acces poartă secundară, au costat 37.460,30 lei. Ca să mergem mai departe cu comparația, în 2014 lucrările de reparații la sala de ședințe Ion Creangă din Consiliul Județean au costat 42.024,84 lei.

Până la urmă, cam în momentul în care dotările au fost gata, s-a terminat și războiul. Important este că lucrările au rămas, chiar dacă doar unul dintre beligareanți și-a mai păstrat biroul.

Valentin Bălănescu

Articolul precedentLovitură a poliției: ”Aragaz” a fost reținut !
Articolul următorPiatra Neamț: Poliția locală s-a „pus” pe capul cerșetorilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.