bacau-habitat-for-humanity-01Opt familii nevoiaşe din Bacău vor avea propriile case construite în doar cinci zile.

„Habitat for Humanity”, împreună cu 200 de voluntari din România, dar şi din alte ţări, vor realiza performanţa de a construi cele opt case în intervalul 5-9 octombrie, se precizează pe portalul organizaţiei non-guvernamentale.

„Cinci milioane de români trăiesc în condiţii care le pun în pericol sănătatea. «Habitat for Humanity» Romania oferă anual un viitor mai bun pentru 2.000 de oameni. Împreună putem face şi mai mult! Invităm alături de noi toate companiile, care pot susţine construcţia de locuinţe, politicieni, care pot modifica legislaţia, artişti sau persoane publice, care ne pot ajuta să dezbatem modul în care oamenii sunt nevoiţi să trăiască în România. Vrem să mulţumim pe această cale celor care ni s-au alăturat deja în proiectele noastre”, a declarat Mario DeMezzo, director naţional al „Habitat for Humanity” Romania.

Familiile care vor beneficia de case noi vor trebui, totuşi, să îndeplinească câteva condiţii: să aibă într-adevăr nevoie de casă, să lucreze câteva ore la construirea propriei locuinţe şi să achite preţul materialelor de construcţii în rate fără dobândă timp de 20 de ani.

„Habitat for Humanity” funcţionează de 39 de ani în 70 de ţări. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: „Habitat for Humanity”)

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: CSM Roman – Ştiinţa Miroslava
Articolul următorVictorii pentru Unic Piatra Neamţ şi Ştiinţa Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.