0:00

Case de marcat la automatele comerciale: amenzile ajung la 10.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFirmele care dețin automate comerciale vor fi obligate să le doteze cu case de marcat electronice fiscale. Sancțiunea pentru neaplicarea acestor norme poate ajunge la 10.000 de lei și suspendarea activității operatorului economic.

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale”, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Măsura trebuie implementată până la data de 1 octombrie. Operatorii economici care nu respectă obligația de a asigura dotarea automatelor comerciale cu case de marcat în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al ANAF pot fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, precum și confiscarea sumelor nejustificate. De asemenea, se poate dispune suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau prestarea de servicii până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii.

(G.S.)

Articolul precedentÎn trafic, fără permis
Articolul următorCopil de 2 ani opărit la baie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.