Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Neamţ anunţă că, în perioada 10-12 iulie, vor pleca la tratament balnear 266 de beneficiari, atât în stațiunile cu care Casa Naţională a încheiat contracte de prestări servicii, cât și în cele în care aceasta deține proprietăți ce oferă cazare și tratament balnear.

Pentru această serie, se asigură tratament balnear în una din următoarele stațiuni: Bălțătești, Saturn, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Eforie Nord, Techirghiol, Tușnad, Căciulata, Mangalia, Slănic Moldova, Târgu Ocna, Lacu Sărat, Sovata, Geoagiu Băi, Buziaș, Covasna, 1Mai-Oradea, Pucioasa, Amara, Nicolina, Olănești, Sarata Monteoru și Moneasa.

„Lista cererilor aprobate este afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii urmând a fi înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament”, precizează CJP Neamţ.

Instituţia reaminteşte că:

  • Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare a biletului însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.
  • Cererea se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr.1 la Ordinul 1157/15.02.2018), existând posibilitatea de a fi transmisă prin poştă, fax, e-mail sau prin depunere personală la casa teritorială de pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.
  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
  • Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.
  • În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă, sau după caz, dintr-o altă serie, cu condiția depunerii unei noi cereri.

Până la această dată, CJP Neamț a valorificat 1.082 bilete de tratament balnear pentru primele nouă serii ale anului 2018, fiind înregistrate 5.998 de cereri. (ZCH NEWS)

Articolul precedentL5 Arsenal Văleni acuză arbitrajul la meciul din ultima etapă
Articolul următorCalendar modificat la plata pensiilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.