Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul Poștei Română că, începând cu luna iulie, calendarul de plată se modifică.

Plăţile curente vor fi efectuate în intervalul 1-15 al fiecărei luni calendaristice la domiciliul beneficiarilor. Pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Calendar modificat la plata pensiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cazul plăţilor restante, plata se va face la domiciliul beneficiarilor în intervalul 11-15 al fiecărei luni. Pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu pot ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru persoanele ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.

Calendar modificat la plata pensiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1-15 ale fiecărei luni, la domiciliul beneficiarilor. Pensionarii care nu sunt găsiţi la domiciliu pot ridica documentul de informare de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru alinierea la noile standarde ale Regulamentului general UE nr.679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, CNPP a procedat la pseudonimizarea informației despre codul numeric personal existentă pe mandatele de plată/taloanele de informare pentru toți beneficiarii sistemului public de pensii, începând cu plățile aferente lunii iunie 2018. În acest sens, în rubrica corespunzătoare CNP-ului sunt tipărite primele 9 cifre ale codului numeric personal urmate de șirul de caractere „NNNC”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCasa de Pensii: 266 de nemţeni la tratament balnear la începutul lunii iulie
Articolul următorRossal zona 3 Târgu Neamţ: Peste 2.000 de pubele distribuite rezidenților de la case
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.