pietricica turism
  • în Neamț există medici de familie care încasează și 18.000 de lei într-o singură lună
  • un medic de familie care „prestează” în Neamț are în grijă aproximativ 1500 de asigurați

Începând de ieri, 27 noiembrie, reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate au decis să posteze pe site-ul instituției toate deconturile făcute lunar către medicii de familie. Deși nu toți medicii vor fi fericiți să-și vadă pus pe tapet venitul/ profitul, Radu Eugen Firăstrău, președintele CAS Neamț, a spus că această măsură a fost luată pentru a arăta ce se face cu banii publici.

Știu că nu toți medicii agreează această decizie, dar este vorba despre bani publici. Bani ai căror traseu ar trebui să-l putem vedea oricând. Acesta și este motivul pentru care am ales să punem, deconturile lunare pe site. De altfel, tot pe site-ul www.casan.ro, oamenii pot vedea consumurile zilnice din farmacii, deconturile lunare făcute către spitale etc. Era normal să se regăsească și medicii de familie”, a spus Firăstrău.

Din datele puse la dispoziție, de remarcat ar fi că nu puțini sunt medicii care au beneficiază de deconturi de peste 10.000 de lei într-o singură lună. Cel mai mare decont înregistrat în luna octombrie a.c. s-a făcut în dreptul a 2 medici de familie, fiecare din ei ajungând până la 18.000 de lei decontați de CJAS Neamț.

În județul Neamț, sunt 256 de cabinete de familie care au încheiat contracte cu CAS Neamț, care-și „împart” aproximativ 390.000 de asigurați. (M.T.)