0:00

Cu o zi înainte de mărțișor, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a anunțat, în conferință de presă, că a primit bugetul pe luna martie. Fondurile sunt la nivelul lunar al anului trecut, până la adoptarea bugetului pe acest an.

CAS Neamț a primit bugetul pe luna martie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Chiar în această dimineață am primit bugetul pentru luna martie. Sumele alocate sunt la nivelul mediei realizărilor lunare din anul 2018, întrucât nu este aprobat bugetul pe acest an. Sumele alocate pe fiecare domeniu vor permite accesul pacienților la servicii medicale și la investigații medicale, conform programărilor”, a declarat Marieana Atomulesei, şefa direcției economice a CAS Neamț.

CAS Neamț a primit bugetul pe luna martie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO veste bună vine și pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, care primește, în continuare, finanțare suplimentară pentru spitalizările de zi realizate. „Am primit avizul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru contractarea pe spitalizarea de zi. La Spitalul Județean de Urgență Neamț au o suplimentare lunară de 461.000 lei, ceea ce s-a întâmplat din luna mai, anul trecut. Se va ajunge la media spitalizărilor de zi realizate în ultimii 5 ani, deci exact pe ceea ce realizează spitalul ca internări de zi, în acest moment. Deci, bugetul spitalelor a crescut, asta este ceea ce știm acum”, a precizat Gabriela Zamfir, şefa direcției relații cu furnizorii din cadrul CAS Neamț.

La rândul său, dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului de urgență Neamț a declarat că această finanțare confirmă eficiența serviciilor medicale: „Am primit această informație, înseamnă că trebuie să ne facem treaba în continuare, fiindcă avem acest suport de la Casa de Sănătate”. (C.I.)

Articolul precedentPrins la volan cu o alcoolemie de aproape 3, s-a ”trezit” la arest
Articolul următorTaximetrist păcălit de un client, poliția face cercetări să-l identifice
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.