Consumatori de lectură ar trebui să fim la orice vârstă. Este chiar ideal să insuflăm și copiilor această pasiune, cu atât mai mult cu cât vorbim despre lectura creștină. Cărțile de profil sunt văzute ca o categorie cu interes limitat. Nu oricine și nu oricând citește cu pasiune despre religie și credință. Este totuși interesant și captivant.

Una din cele mai generoase librării online, unde regăsim carti crestine adaptate pentru mai multe categorii de vârstă, este librariamaranatha.ro. Opțiuni pentru public curios, pentru copii sau pentru cei care studiază literatura de specialitate creștină sunt parte din portofoliul acestei librării.

Literatura creștină, sursă de idei practice

Chiar dacă unii rezumă acest gen de literatură la viața în conexiune cu Dumnezeu, există și variante cu idei practice. Poate acesta ar fi și simbolul necesar pentru tineri, pentru a citi această nișă de cărți.

Concret, ceea ce stă la baza unei relații armonioase între mame și copii este comunicarea. Generații de-a rândul au crescut neștiind puterea cuvintelor și a comunicării, deși în esență este atât de simplu. Acum, mai mult ca niciodată, pretențiile oricărui părinte sunt de a oferi copilului său nu doar resurse materiale pentru a se dezvolta, ci și hrană emoțională, resurse pentru motivație, ce țin cont de nevoile emoționale. Una din recomandări pentru părinți este cartea „Proiectul Mama”, de Kathi Lipp, regăsită desigur în oferta de la librăria Marantha.

Pentru cei mai pragmatici și axați pe ascensiunea în carieră, cartea „Limbajul trupului în mediul de afaceri”, de Allan & Barbara Pease poate fi la fel de bine un subiect de interes. „Cum să devii un lider eficient”, poate fi de asemenea o alternativă.

Desigur, cărțile cu subiect religios sunt la fel de interesante, dar nu pentru oricine. Ajung în faza de a fi interesați, cei care experimentează situații ce îi depășesc, caută un refugiu, cei care caută să înțeleagă mai bine istoria evenimentelor biblice spre exemplu. Contrastul evenimentelor în realitate, modul în care suntem tratați de cei din jur, așteptările versus relitatea ne vor face să zugrăvim altfel viața. Așadar, în încercarea de a ne regăsi vom găsi înțelepciune în rândurile cărților creștine.

„Neașteptata întorsătură a vieții. Descoperă bunătatea lui Dumnezeu chiar și atunci când simți că viața se destramă” de David Jeremiah poate fi una din cărțile ce îndreaptă mentalitatea furată de păcate. Este ușor de crezut că divinitatea te-a lăsat de izbeliște, când te lovești de greutăți în viață. Uităm însă că și astfel de perioade sunt mai degrabă teste de încercare.

Despre motivarea necesară în viața de zi cu zi, despre lectura potrivită pentru copii, cu morală, despre idei ce pot fi puse în practică în viața de zi cu zi aflăm din literatura creștină. Orice achiziție realizată din cadrul librăriei Maranatha înseamnă automat și o donație pentru fondurile direcționate către cauze umanitare. Descoperă în cadrul paginii oficiale despre acest program, asociația lor și despre întreaga gamă de cărți pe care să o descoperi.