Primăria Piatra Neamț vrea să amenajeze o grădină publică în cartierul Văleni. Este vorba despre cel de-al treilea parc public pe care municipalitatea vrea sa-l amenajeze în Piatra Neamț, cu fonduri europene, bineînțeles dacă se va reuși accesarea acestora. Suma necesară nu se cunoaște încă exact, proiectul aflându-se abia la nivel de temă de proiectare.

„Este al trelea proiect al unei grădini publice pe care vrem să-l facem cu fonduri europene. Au fost aprobate temele de proiectare pentru un astfel de parc în cartierul Dărmănești, pe strada Valea Albă și în cartierul Speranța. În Văleni ar urma să se amenajeze o grădină publică în zona Văleni 1, acolo a fost identificată o suprafață de teren care se pretează la așa ceva. Deocamdată nu cunoaștem care este suma necesară pentru că, după parcurgerea primelor etape, va trebui întocmit un studiu de fezabilitate. Abia după aceea vom ști cu exactitate”, a declarat primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic.

Amenajarea unei astfel de grădini publice, dacă primăria va câștiga respectivul proiect cu finanțare europeană, presupune crearea unor spații de relaxare pentru adulți și copii, spații de joacă și montarea mobilierului stradal aferent unui parc public. (E.C.)

Articolul precedentOld Boys Piatra Neamţ, din nou campioana României la minifotbal
Articolul următorCSM Roman, locul 3 la turneul din Spania * Ana Maria Simion – golgetera competiţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.