rares 2013 14 simionica

Centrul Medical de Permanență din cartierul Speranța a fost inaugurat oficial. Începând de vineri acesta funcționează în fiecare zi de la ora 15 la ora 8 dimineața, iar în weekend programul este non-stop. Noul centru de permanență, al 13-lea pe teritoriul județului Neamț a fost deschis de către Primăria Piatra Neamț în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și va asigura consultații medicale gratuite, indiferent de statutul de asigurat al pacienților. Gărzile sunt asigurate de o echipă formată din cinci medici și cinci asistenți, echipă condusă de medicul coordonator Beatrice Oghină.

”Suntem azi aici la inaugurarea acestui centru de permanență și sperăm ca până în primăvară să mai deschidem unul și în cartierul Văleni. Sperăm ca echipa de aici să-și facă treaba, iar oamenii de aici, din Speranța să nu mai fie afectați de distanța dintre acest cartier și oraș. Mulțumim medicilor care au acceptat să facă gărzi aici”, a spus viceprimarul Aurelia Simionică.

”Scopul acestui centru este acela de a asigura servicii medicale de urgență și de a diversifica aceste servicii, de a veni în sprijinul populației din această zonă. Sperăm totodată să reușim să înființăm și un cabinet de medicină generală aici în Speranța, astfel încât calitatea vieții populației din cartier să crească semnificativ”, a declarat Ana Berea, director Direcția de Asistență Socială Primăria Piatra Neamț.

”Am văzut acest spațiu când arăta altfel și s-au depus eforturi deosebite pentru a arăta acum așa. Sper să fie cu noroc deși e al 13-lea centru de permanență din județ. Speranța era o zonă defavorizată din punctul de vedere al asigurării serviciilor medicale”, a precizat dr. Dan Morenciu, director DSP Neamț.

Program similar cu celelalte centre

Programul de funcționare va fi același ca la toate centrele medicale de permanență din oraș, asigurându-se consultații și tratamente gratuite. Primăria Piatra Neamț a pus la dispoziție spațiul și tot municipalitatea va asigura și paza acestuia. Prin înființarea acestui centru de permanență locuitorii cartierului Speranța vor avea astfel accesibilitate la asistența medicală de urgență, autoritățile având în vedere și înființarea unui punct farmaceutic în același spațiu unde funcționează și centrul de permanență din Speranța.

”Mulțumesc pentru acest parteneriat pe care l-am încheiat cu Primăria Piatra Neamț, DSP și CAS. Aici, în acest cartier populația avea nevoie de acest tip de sprijin. Vor fi asigurate urgențe medicale, iar cele de tip 1 și 2 le vom temporiza până la sosirea ambulanței”, a precizat dr. Beatrice Oghină, medic coordonator centrul Medical de Permanență Speranța.

Activitatea medicilor din Speranța a fost consfințită și cu ajutorul preoților care au fost chemați să binecuvânteze începutul de drum al acestei unități sanitare.

”Oficiem o slujbă de binecuvântare la deschiderea acestui centru de permanență, este o slujbă în ajutorul oamenilor și slujind pe ei îl slujești pe Dumnezeu”, a spus pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.

Irina CĂLIN