0:00

Care este ultima zi de depunere la școli a cererii de tichet social de 500 lei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce recent a fost aprobat modelul de cerere, părinții și reprezentanții legali ai copiilor pot depune la școli cererile pentru acordarea tichetului de 500 lei destinat rechizitelor, hainelor. Singurul criteriu ce trebuie îndeplinit pentru a beneficia de acest ajutor financiar este venitul: maxim 633 lei venit lunar pe membru de familie în cazul copiilor de grădiniță și maxim 1.500 lei venit mediu net lunar pe membru de familie aferent lunii iulie a acestui an în cazul copiilor din învățământul primar și gimnazial.

”Unitățile de învățământ au obligația de a informa reprezentantul legal sau tutorele, după caz, cu privire la condițiile de eligibilitate prevăzute de OUG 83/2023 în vederea accesării sprijinului educațional. Beneficiarii eligibili depun o cerere de acordare a tichetului social pe suport electronic în termen de maxim 45 zile calendaristice de la începutul cursurilor, respectiv data de 27 octombrie”, anunță Inspectoratul Școlar Neamț. Ulterior, datele din cereri sunt introduse de școli în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România SIIIR în termen de 5 zile calendaristice de la expirarea termenului prevăzut pentru depunerea cererilor, adică până la data de 1 noiembrie. De corectitudinea datelor din SIIIR răspund directorul de școală și respectiv inspectorul școlar general și persoanele desemnate să se ocupe de aplicarea programului de sprijin educațional pentru copiii dezavantajați, potrivit aceleiași surse.

Prin familie se înțelege atât soțul, soția și copiii aflați în întreținerea acestora și care locuiesc și se gospodăresc împreună, cât și persoana singură care are copii în întreținere și care locuiesc și se gospodăresc împreună, potrivit legii 126/2002.

Modelul de cerere, aprobat joi, 19 octombrie, pentru acordarea tichetelor sociale educaționale îl puteți descărca de aici:

Model-standard-Cerere-tichete-educationale-2023-Monitorul-Oficial-Partea-I-nr.-943-pag-15

C.I.

Articolul precedentProiect: problemele de sănătate mintală te pot lăsa fără permis de conducere
Articolul următorFOTO. Percheziții într-un dosar de trafic de droguri: au fost găsite 4 kilograme de canabis