Anul acesta ar fi trebuit să fie preschimbate cardurile naționale de sănătate care ieșeau din perioada de 5 ani de valabilitate. Proiectul emis de Ministerul Sănătății și trimis la guvern propune ca perioada de valabilitate a cardurilor să fie prelungită până la 7 ani.

„Prelungirea duratei de valabilitate a cardului național de asigurări sociale de sănătate până la data expirării valabilității certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de certificate a CNAS, rezultând astfel o degrevare a bugetului de stat pentru anii 2018-2019 de cheltuielile aferente tipăririiunui număr de aproximativ 14.200.000 de carduri naționale de asigurări sociale de sănătate a căror valabilitate expiră în această perioadă,precum și a bugetului Fondului național de asigurări sociale de sănătate de cheltuielile aferente distribuției acestora”, se spune în nota de fundamentare.

În plus, procedura de tipărire și distribuire a noilor carduri ar fi pus probleme persoanelor asigurate în a avea acces la serviciile medicale. MS propune o serie de măsuri tranzitorii în acest sens. Prelungirea actualelor carduri se aplică începând cu cele emise până la data de 31 decembrie 2012, al căror termen de valabilitate luat în considerare este data de 1 ianuarie 2013. Proiectul mai prevede ca prelungirea de 7 ani a valabilității se aplică cardurilor emise până la data de 31 iulie 2018. (C.I.)

Articolul precedentPNL nu votează cu PMP în problema parcărilor de reședință
Articolul următorConsiliul Județean Neamț – comunicat de presă privind reabilitarea termică a clădirii Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae“ din Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.