pietricica turism

“Caravana Pofta de Carte”, proiect derulat de Asociaţia OvidiuRo, se va afla, pe 22 şi 23 februarie, în comunele nemţene Valea Ursului şi Văleni. Proiectul implică sesiuni de citit în grădinițe din comunități sărace.

“Scopul este acela de a crește nivelul de conștientizare a importanței cititului interactiv, cu glas tare, dar şi a necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru copii. Proiectul își propune să încurajeze prezența la grădiniță a copiilor defavorizați și să informeze părinții și echipele locale cu privire la Legea «Fiecare Copil în Grădiniță» (prin care familiile cu venit mai mic de 284 de lei/membru de familie pot primi lunar un tichet social pentru grădiniță în valoare de 50 de lei, dacă își aduc zilnic la grădiniță copilul)”, precizează Asociaţia OvidiuRo.

Acţiunile din Neamţ sunt programate, miercuri, 22 februarie, la grădinițele din Valea Ursului și joi, 23 februarie, la grădinițele din Văleni, în ambele cazuri începând de la ora 9:00.

“În cadrul proiectului organizat de OvidiuRo vor fi desfășurate sesiuni de citit interactiv pentru copii și părinți (invitați și ei la grădiniță), cei mici vor primi câte o carte pentru acasă, vor avea loc activități de încurajare a unei alimentații sănătoase și, de asemenea, vor fi organizate discuții cu părinții și cu echipele locale legat de implementarea Legii nr 248/2015”, menţionează aceeaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Asociaţia OvidiuRo)