Capturi „lemnoase” ale Poliţiei Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii nemţeni au confiscat, miercuri, 14 iunie, peste 30 de metri cubi de material lemnos, de la doi şoferi, din Suceava, respectiv Tarcău (Neamţ), potrivit Buletinului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Prima captură s-a produs la ora 6:00. „În timp ce polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Târgu Neamţ acționau, pe DN 15B, pe raza localităţii Pipirig, au oprit în trafic o autoutilitară care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul, un bărbat de 28 de ani, din Suceava nu deținea aviz de însoţire pentru cheresteaua pe care o transporta”, potrivit sursei citate.

În consecinţă, s-au confiscat 4,62 mc cherestea răşinoase, în valoare de 2.134 lei, care au fost daţi Ocolului Silvic Pipirig. Autoutilitara a fost indisponibilizată. Polițiștii l-au amendat pe şofer cu 2.000 de lei.

A doua captură s-a produs la ora 10:00. „Poliţişti din cadrul Postului Tazlău, împreună cu organele silvice, au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul, care tracta o remorcă încărcată cu material lemnos. Polițiștii au verificat documentele prezentate de conducătorul auto, un bărbat, de 29 de ani, din Tarcău, constatând că datele înscrise în acte nu corespund cu materialul lemnos transportat”, potrivit Buletinului de Presă al IPJ Neamţ.

Conducătorul auto a fost amendat cu 5.000 lei, iar 26,85 mc lemn de esență fag au fost confiscaţi, fiind predaţi Ocolului Silvic Tarcău. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentPIATRA NEAMŢ: Primul documentar românesc despre alimentaţia bebeluşului
Articolul următorVIDEO+FOTO Aţi auzit de Polirom?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.