pietricica turism

Un bărbat, de 47 de ani, din Piatra-Neamţ, care conducea un autoturism pe strada Orhei, în dimineaţa de 25 septembrie, a fost oprit de poliţie şi verificat. Cel mai probabil existau nişte informaţii în privinţa ocupaţiei lui şi a faptului că deţine o maşină înmatriculată în Bulgaria.

“În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagaj, s-au găsit mai multe sacoşe în care se aflau mai multe pachete de țigări, de proveniență moldovenească și pet-uri la un litru ce conţineau un lichid incolor (posibil alcool)”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

“Având în vedere că bărbatul nu deținea documente de proveniență pentru marfă, polițiștii au confiscat cele 198 de pachete de țigări și 41 de litri de lichid incolor. Totodată, polițiștii au verificat autoturismul, care avea plăcuțe cu numere de înmatriculare emise de statul bulgar, și s-a constatat că autovehiculul nu avea asigurarea de răspundere civilă auto. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006”. (C.M.)