tigari contrabanda 01În cadrul unei acțiuni desfășurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari au confiscat peste 68.400 țigarete pe care trei bărbați din județul Covasna încercau să le introducă ilegal în țară, se precizează într-un comunicat de presă al STPF Botoşani.

“La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari au desfășurat, în zona de competență, o acțiune pe linia combaterii traficului cu țigări de contrabandă. Pe timpul executării misiunii, politistii de frontiera au descoperit, pe direcția localității de frontiera Hermeziu, județul Iași, la malul râului Prut, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în județul Covasna, șapte baxuri cu țigări și la aproximativ 20 metri, o barcă pneumatică dezumflată. Cele șapte baxuri conțineau 68.400 țigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova”, se precizează în comunicatul de presă menţionat.

La scurt timp, în apropiere, au fost depistați cetățenii români K. Scaba și S. Levente, ambii în vârstă de 24, domiciliați pe raza județului Covasna, care se deplasau cu un ATV prin pădure. Cei doi au declarat că au venit din localitatea de domiciliu cu autoutilitara depistată de polițiștii de frontieră pentru a se plimba cu ATV-ul și cu barca pneumatică pe râul Prut. Aceștia au mai adăugat că au ajuns în zonă fiind ghidați de GPS, fără a ști că au ajuns în zona de frontieră.

tigari moldoveni 02“La nordul localității de frontiera Hermeziu a mai fost depistat cetățeanul român J. Benedek, care conducea un autoturism marca BMW 318, înmatriculat în Covasna domiciliat în aceeași localitate cu K. Scaba și S. Levente. În urma verificărilor specifice lucrătorii noștri au stabilit faptul că J. Benedek a venit din Republica Moldova cu puțin timp înainte de a fi depistat. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră cu ajutorul omologilor din Republica Moldova, au stabilit că faptul că J. Benedek a transportat tigarile pana la malul moldovenesc al raului Prut, iar K. Scaba și S. Levente au incercat sa introduca ilegal in Romania țigaretele cu ajutorul bărcii pneumatice. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 15.121 lei, autoutilitara, în valoare de 17.700 lei, și ATV-ul, în valoare de 8.900 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală lui J. Benedek sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la contrabandă, iar pe numele cetățenilor K. Scaba și S. Levente sub aspectul săvârșirii infracțiuni de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate”, a declarat purtător de cuvânt al STPF Botoșani, subcomisar de poliție Minodora Răcnea. (ZCH NEWS)

Articolul precedentLider PSD autosuspendat rechemat la butoane!
Articolul următorConcluzie la Apa Serv: Pierderile sunt normale și profitabile pentru angajații societății
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.