canicula 03Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până vineri, 4 septembrie, atenționarea cod galben de caniculă valabilă pentru 21 de județe și municipiul București. Potrivit meteorologilor, joi, 3 septembrie și vineri 4 septembrie, vremea se va menține caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul și centrul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade și se va atinge pragul de disconfort termic.

cod-galben_70370400Județele care rămân sub cod galben de caniculă sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași și municipiul București.

Miercuri, 2 septembrie, 11 județe, printre care şi judeţul Neamţ, s-au aflat sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic, în timp ce pentru restul țării a fost menținut codul galben. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSpălare de bani şi evaziune – prejudiciu de 8 milioane de lei
Articolul următorAGRALIM 2015 la Ferma Ezăreni (Iaşi)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.