gheorghe-stefan

Când șeful cel mare nu este “acasă”, are secunzi care să se ocupe de treburile pe care i le impune legea. Aşa se întâmplă şi în instituţiile bugetare ale judeţului. La Primăria Piatra Neamţ, de pildă, după reașezarea apelor în Consiliul Local, edilul-şef, Gheorghe Ştefan s-a procopsit cu o mână dreaptă, Aurelia Simionică, de la PSD și cu o mână stângă, Adrian Grigoraș, de PP-DD. Sau invers. Cam cu ce se ocupă, ne spun chiar respectivii. Doamna Simionică are în grijă tot ceea ce înseamnă infrastructură și societăți ale Consiliului Local, care se ocupă cu drumurile municipiului, cu salubrizarea și cu siguranța populației. ”Atribuțiile mele sunt multe aici la primărie, mai ales când nu este domnul primar. Eu am preluat atribuțiile pe care le avea înainte fostul viceprimar, Dragoș Chitic. Particip la audiențe, în egală măsură cu colegul meu, celălalt viceprimar, Adrian Grigoraș, care a preluat atribuțiile pe care le avea înainte doamna Anton. Oricum, colaborăm și ne implicăm împreună în rezolvarea problemelor. Oricum, domeniile noastre de activitate interferează. Oricum, vorbim aici de furnizori, organizarea anumitor domenii”, a declarat Aurelia Simionică, viceprimar de Piatra Neamț.

Celălalt vice, Adrian Grigoraș, are atribuții social-culturale. La inundațiile de la sfârșitul lunii iunie, el a fost prezent în toate cartierele afectate, împreună cu Aurelia Simionică și cu celelalte autorități implicate în evaluarea pagubelor și înlăturarea efectelor.

”Fac tot ce trebuie”

Și Consiliul Județean Neamț are secunzi. Ai preşedintelui Culiţă Tărâță. E vorba de vicepreședinții Emilia Arcan și Dan Manoliu. Doamna Arcan are în subordine instituțiile de cultură, Spitalul Județean de Urgență, Spitalul de Psihiatrie Roman, SC Troleibuzul, serviciul administrativ al CJ Neamț și îndeplinește orice alte sarcini delegate de președinte. ”Fac tot ce trebuie, pentru a coordona activitatea pe care o am în urma dispoziției domnului președinte. Cât voi mai sta pe aici am să încerc să pun la punct unele lucruri, cum ar fi funcționarea Centrului de Cultură și a Complexului Muzeal Județean. Bineînțeles, dacă domnul președinte mă deleagă, particip la diverse evenimente”, a precizat Emilia Arcan.

Dan Manoliu trebuie să supravegheze aproape toate societățile subordonate Consiliului Județean Neamț. Ambii vicepreședinți țin audiențe pentru toți cetățenii județului Neamț, discută cu aceștia și colaborează în toate domeniile de activitate.

„Îmi va spune domnul prefect ce trebuie să fac”

Noul subprefect de Neamț, Vlad Angheluță, nu se poate lăuda cu o activitate foarte bogată. El încă aşteaptă atribuţii de la Guvern, după care, bănuieşte că ar putea fi încărcat cu niscaiva treburi şi de la cabinetul 1 al Instituţiei Prefectului. ”Le aștept încă de la București, după care îmi va spune și domnul prefect ce trebuie să fac. Oricum e o instituție care funcționează foarte bine și care are oameni competenți”, a declarat Vlad Angheluță.

Irina CĂLIN

Articolul precedent”Harnicii” din Parlament: Liviu Harbuz – deputatul care face legea în agricultură
Articolul următorRăzboi în USL – Ursărescu: „PSD se trage din PCR și FSN!”