0:00

Cănărău, protest „intim” de Ziua Poliţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Dovedind un ataşament nedisimulat pentru instituţia care l-a lansat în viaţă şi în lupta sindicală, Ioan Cănărău – liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor  de Poliţie filiala Neamţ – a cerut autorizaţie de protest, vreme de un ceas întreg, între 10 şi 11, taman azi, de Ziua Poliţiei. Şi cum primăriţa de Săbăoani este călită în relaţiile interumane la vreme de democraţie – că doar are un smintit cu acte în regulă în consiliul local – nu s-a opus dreptului la liberă exprimare şi i-a dat patalama la mână. În timp ce aştepta să i se completeze „docomentul” valabil pentru o adunare serioasă de 10 persoane, liderul Cănărău a mărturisit că este posibil să nu se adune totuşi atâta lume şi, în primă fază, să vină el şi un coleg, şi să ţină un banner în faţa sediului Secţiei de poliţie.

„Mi-a spus că vrea să protesteze împotriva managementului defectuos al şefului de secţie şi i-am dat autorizaţie să protesteze”, a declarat Valeria Dascălu, primăriţa de Săbăoani. „Că şeful de secţie este plecat în concediu în Olanda, este altă poveste. O să fie un protest în lipsă”.

SNAP l-a reclamat pe Constantin Ursu pentru tot felul de lucruri, comisarul şef a fost verificat şi nu s-a confirmat decât că nu s-a ocupat îndeaproape de planificarea subordonaţilor săi la programul sportiv, motiv pentru care a primit o atenţionare. A urmat replica SNAP, cum că şefii din sistem sunt sancţionaţi cu blândeţe, în vreme ce agenţii sunt asupriţi, expresie clară a frustrărilor eterne din capul unora care nu vor ajunge în veci ofiţeri. Pentru ca lucrurile să nu rămână „aşa”, sindicaliştii – doi, trei sau maxim şase câţi or fi – au pus de un protest bine organizat la momentul potrivit, adică exact în ziua în care poliţiştii sunt felicitaţi.

„Da, şi-a găsit tocmai de Ziua Poliţiei, poate şi-a luat liber pentru activităţi sindicale”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Dacă el crede că aşa iese în evidenţă şi are succes în lupta sindicală, eu ce-aş putea să spun? Poate că el îşi sărbătoreşte ziua de naştere făcând greva foamei şi atunci e firesc ca de Ziua Poliţiei să facă protest”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPiatra Neamț, oraș european / Boschetarii îşi fac iurte ecologice în „orașul perlă”
Articolul următorEPOCA DE PIATRA NEAMȚ