pietricica turism

tg canapele gunoi 02

* deşeurile nu au fost preluate pentru că… prin contract se ridică doar gunoiul menajer

O imagine inedită și, în același timp, neonorantă pentru administraţia locală se află pe strada Mărășești din Târgu-Neamț, mai exact în vecinătatea blocului B19, scara B, vis-a-vis de Biserica „Sf. Ilie”. Aici, lângă containerul de gunoi, stau tolănite încă din preajma sfintelor sărbători pascale, canapele, crengi și alte obiecte casnice, aruncate ori de locatari ai blocului, ori de cei ce stau la casele din apropiere. În ciuda repetatelor sesizări ale locatarilor, autoritățile locale nu au dat curs acestora. Sarcina de a ridica gunoiul menajer de la containere revine societății ECO TG. O doamnă care locuiește la blocul B19, scara B, ne spune destul de revoltată că acel gunoi, cu tot cu canapele și crengi stă acolo încă de la Paște, în ciuda sesizărilor făcute.

tg canapele gunoi 01

„Am făcut sesizări la primărie și nici până acum nu au venit să ridice gunoiul, care stă acolo de la Paște. Nu e posibil”, spune doamna. Dar, explicația pentru care canapelele și crengile nu au fost ridicate nici până acum, ne vine de la city-managerul Vasile Apopei. Directorul societății, Cătălin Toma, se află într-un bine meritat concediu.

„Știm problema cu acel gunoi, dar din păcate cei de la ECO au contract să ridice doar gunoiul menajer, nu și crengi, canapele, paturi sau moluz. Cetățenii ar trebui să fie mai civilizați și să nu mai arunce gunoiul care nu e menajer, chiar în fața blocului. Și așa avem probleme cu gunoiul pentru că nu mai avem unde să-l ducem. Groapa de la Girov încă nu e gata. E o problemă care există în tot județul. Sunt sigur că acele canapele și crengi au fost aruncate de către cetățeni de la curte. Cei de la bloc trebuia să ne sesizeze atunci când au observat cine a aruncat acele lucruri, nu acum. Chiar tatăl meu m-a întrebat de ce mașina de gunoi nu i-a luat doi saci din fața porții și când l-am întrebat ce avea în ei, mi-a spus că avea crengi. I-am spus să le ardă, pentru că ECO nu ridică decât gunoi menajer”, ne-a mărturisit city-managerul. Singura soluție pentru locatarii de la blocul cu pricina este ca toți să pună mână de la mână, să închirieze o mașină cu remorcă și să transporte canapelele și crengile. Dar unde?! (C.T. STURZU)