După ce ordananța o dat drumu la schimbat bărcile partidelor, o seamă de politicieni (sic!) o sărit din bărcile de triste amintiri, dar n-o mai prins elan din spate, adică din pupa, să se aburce-n altă copaie, deci o rămas în apă, adică independenți. Nu mai departe în cejeul de la noi sunt ceva independenți, care la ultima șădință s-or adunat post factum, adică după, să facă alta cu ordinea de zi la liber alese, adică cu un pahar de vin. Motivul sădinței ulterioare? Suntem independenți! Bun, bun, dar cu cu cine? Nu am primit concluziile, dar sigur o să se vază la viitoarea ședință sau declarație de avere.

 Aflăm că o delegație de la primăria noastră s-o suit în avion cu destinație Israel, din care face parte oameni cu greutate, ce-o pus umărul semnificativ la multe decizii luate în ultimii opt ani. Acuma, noi ne gândim, că poate i-o chemat cineva de acolo, să vadă, cum s-o făcut la noi de am rămas fără primare ori s-o dus ai noștri să înveț,e cum să facă, să aibe primar la loc. Cert este că oamenii au bilete dus-întors, au luat și oarece cadouri pentru cei de acolo, așa că-i așteptăm să ne zică cum s-o făcut Carmelul anu trecut și cu cât se vinde kilu de smochini păroase.

 O dat Cel de Sus și călindaru, că, virgulă, campania s-o gătit. Lumea se întreabă cu cine, pe cine, dar mai puțin de ce. În lumea internetului s-o votat deja și neamțul conduce detașat fără să mai fie nevoie de turu doi. În plan real, unde se aplică duma lui Stalin – „nu contează cine votează, ci cine numără“ – situația e nițel diferită. Lumea este îndemnată să iasă la vot și tare ne-o plăcut campania cu mamifera – ce afirma că nici ea nu merge să voteze – care sperăm să gâdile orgoliile mai multor români sau să învingă lenea celui ce o votat on line. Noi așteptăm să videm cine iese, pentru că altceva nu avem de făcut, dar știm cu siguranță că cel ce o să fie la Cotroceni nu o să dea salarii, pensii, ajutoare, locuri de muncă, autostrăzi, case, concedii și câte mai sunt. De ce? Simplu. Nu-i treaba lui!