0:00

Guvernul României a introdus o nouă măsură pentru a combate comportamentul agresiv în trafic. Conform unei ordonanțe de urgență recent adoptate, imaginile capturate de camerele video instalate pe bordul mașinilor șoferilor vor putea fi folosite ca probă pentru sancționarea șofatului agresiv.

Pentru a asigura utilizarea corectă a acestor imagini, a fost elaborat un mecanism strict de utilizare. Sesizarea depusă la poliție trebuie să includă: extrasul cadrului din filmarea audio-video sau video care surprinde manevrele agresive percepute de participantul la trafic, data și ora când au fost surprinse manevrele agresive, locul ori elemente care să conducă la identificarea locului unde au fost surprinse manevrele agresive, vehiculul implicat și numărul de înmatriculare ori înregistrare al acestuia, după caz și semnalizarea rutieră a sectorului de drum public pe care au fost surprinse manevrele agresive, relevantă pentru constatarea contravenției.

Camerele de bord, folosite pentru sancționarea șofatului agresiv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru a preveni abuzurile sau răzbunările între șoferi, ordonanța impune și o limită a numărului de plângeri care pot fi luate în considerare. Astfel, sesizările nu vor mai fi luate în considerare dacă:

  • Persoana care a formulat sesizarea a raportat, cu privire la același autovehicul, mai mult de o posibilă faptă contravențională săvârșită într-un interval de 24 de ore sau mai mult de trei posibile fapte contravenționale săvârșite într-un interval de 15 zile;
  • Persoana care a formulat sesizarea a raportat, cu privire la același loc, mai mult de 3 posibile fapte contravenționale săvârșite într-un interval de 24 de ore sau mai mult de 7 posibile fapte contravenționale săvârșite într-un interval de 15 zile.

Prin aceste măsuri, Guvernul își propune să sporească siguranța rutieră și să descurajeze comportamentele periculoase pe drumurile publice, asigurând totodată că sistemul de raportare nu este abuzat.

Denisa POPA

Articolul precedentMarea actriță Ileana Stana Ionescu a încetat din viață
Articolul următorȘoferii pot cere a doua testare cu etilotestul în anumite condiții
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.