marius damian

Ieri dimineaţă, şeful Direcţiei pentru cultură Neamţ, scriitorul Victor Munteanu, a aflat că nu mai este director: “Nu ştiam nimic despre schimbare. Am predat ceea ce am avut de predat doamnei Elena Ciubotaru (arheologul instituţiei, pensionară) şi am plecat înapoi la Bacău. Nu cunosc motivele care au dus la schimbarea mea. Acum sunt la Bacău” – ne-a declarat, vizibil supărat, ieri după amiază, Victor Munteanu, căruia îi apăruse un interviu în ziarul nostru exact în ziua în care a fost schimbat şi în care se plângea că nu are cu cine lucra iar problemele la Neamţ sunt multe.  Mai mult, acuza faptul că lucrările făcute la unele monumente de patrimoniu din judeţ au fost executate prost, din care cauză ele vor afecta starea generală a acestor monumente.

Noul şef al Direcţiei pentru cultură Neamţ, Marius Damian, care nu a ajuns încă la Piatra Neamţ, este fostul director al instituţiei similare din Bucureşti. El a venit în Capitală de la Buzău în 1999, iar director la Cultură în Bucureşti este de la 16 august 2011. Este căsătorit din 2010 cu Oana Damian, de profesie avocat, şi locuieşte într-un apartament situat în judeţul Ilfov, comuna Chitila. Din august 2011, ocupă funcţia de director executiv al Directiei pentru Cultură Bucureşti. Conform declaraţiei sale de avere, are un teren de 1.651 mp în intravilan, un apartament de 56 mp, două autoturisme (un Mercedes SLK şi un Audi 3). În declarația de avere a menționat că are venituri  în valoare de 24.270 de lei pe an, în calitate de șef al Monumentelor din Capitală, și mai câștigă 23.300  de lei prin intermediul PFA-ului pe care îl deține. În mai multe ziare bucureştene au apărut articole în care este acuzat de mai multe ilegalităţi şi abuzuri. De unde se poate deduce că a fost trimis la Neamţ ca măsură disciplinară? Vom afla adevăratele cauze ale acestei schimbări intempestive?. (N. SAVA)

Articolul precedentDGASPC Neamț: Pensionare la foc automat pentru sindicalist guraliv
Articolul următorSpitalul Bicaz adună medici

1 COMENTARIU

  1. Manevra de schimbare a sefului este facuta tot de Arsene cu dl prefect a NGHELUTA!! DACA DOMNU ASTA ARE CEVA BANI..E BUN SA FIE SELECTAT PENTRU FUNCTIE!OARE STATUILE SI MONUMENTELE FACUTE DE PRIMARII PSD PRIN ORASELE ROMANIEI AU LEGATURA CU ACEST DOMN ;PROASPAT NUMIT? Astept ceva lamuriri de la cine stie!?

Comments are closed.