Două din cele nouă proiecte școlare din Neamț s-au calificat la etapa națională a concursului „Made For Europe – 2018” finanțat prin Programul Erasmus+.

calistrat hogas 2017
Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” Piatra Neamţ

Câștigătorii locului I sunt Theodor Nichifor din clasa a XI-a A de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț cu proiectul din campania “Move your body and mind” axat pe sport ca stil de viață sănătoasă a adolescenților și Iulian Alexandru Cristea din clasa a XII-a D de la Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman cu proiectul din domeniul protecție a mediului „Last chance – preserving biodiversity for future generations” în care a realizat o Minienciclopedie 30 “Specii pe cale de dispariție în Europa”. Aceste două proiecte au fost realizate cu sprijinul profesoarei Nadia Cârcu de la „Calistrat Hogaș” care a făcut echipă și cu profesoara Gabriela Aioanei pentru proiectul colegiului „Danubiana”. Concursul național se va desfășura în perioada 11-14 aprilie la Constanța.

colegiul danubiana roman
Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman

Cele două unități de învățământ au câștigat primul loc într-o competiție a produselor finale din aceste proiecte Erasmus+ ce a avut loc în ziua de 23 martie la Liceul Tehnologic Economic Administrativ din Piatra-Neamț. Școlile înscrise au avut de ales între mai multe teme pe care au realizat postere, prezentare power-point, site web, film, platformă și altele. Toate produsele care au concurat au fost ingenioase și interesante și merită menționate.

cni
Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ

Locul II a fost câștigat de proiectul Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț pe tema Grow Sinergee-Strategie Partnership KA2 ce a fost transpusă într-un e-book pentru tineri privind antreprenoriatul realizat de Carmen Ștefania Cozma din clasa a X-a și prof. Elena Genoveva Irimia și de proiectul Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț din programul ERA+ prin care a fost realizat un Ghid pas cu pas pentru tinerii antreprenori din zona rurală și integrarea socială de către eleva Alina Elena Ciucanu din clasa a X-a D și prof. Claudia Văideanu.

roman colegiul petru poni
Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman

Locul III a fost obținut de proiectul Colegiului Tehnic „Petru Poni” Roman pe tema Inclusion on the Way to Europe cu prezentarea proiectului Glogster realizat de Ecaterina Stan din clasa a XI-a C și Marcelina Bilboc din clasa a XI-a A îndrumate de prof. Mihaela Stan.

cartianu
Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra Neamţ

Mențiuni au obținut proiectele CT „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț pe tema oportunității unui loc de muncă prin crearea de mână a bijuteriilor prezentată printr-un film documentar realizat de către Antonio Adrian Amariei din clasa a IX-a B îndrumat de prof. Mariana Paleu, CN „Calistrat Hogaș” cu un spectacol de teatru și circ aerian ”Îmbrățișare” realizat de Andreea Iacoboaia din clasa a XI-a îndrumată de prof. Diana Violeta Huțanu. Dar și două proiecte ale Școlii Gimnaziale nr. 5 Piatra-Neamț, un film de prezentare a proiectului eTwinning – Friends Across Europe 2017 realizat de Ștefan Cojan clasa pregătitoare și coordonat de prof. Irina Bârsan și un material artistic prin care a fost prezentat proiectul Art and Emotions realizat de elevii Corduneanu Ioana-Alexandra Corduneanu, Anda Achiriloaei, Ariana Rotaru, Alesia Oancea, Denisa Runrici, Mara Moisă, Delia Antochi, Emilia Crâșmaru, Oana Macovei și Serena Andrei sub îndrumarea prof. Gheorghe Micu. (C.I.)

Articolul precedentBiciclist turmentat și “invizibil” lovit de o mașină
Articolul următorPeste 500 de bolnavi cu pneumonie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.