0:00

Calendarul declarațiilor fiscale în martie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Contribuabilii nemțeni trebuie să transmită în această luna mai multe formulare și de asemenea, trebuie să achite  și o serie de taxe și impozite. 17 martie este termenul limită pentru depunerea:

* situației eliberărilor pentru consum de țigarete/țigări și țigări de foi în luna … anul Formularul anexa 31^1. Se depune de către antrepozitării autorizați, destinatarii înregistrați sau importatorii autorizați pentru produse din grupă tutunului prelucrat.

* situației eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în țigarete/alte tutunuri de fumat în luna … anul … Formularul anexa 31^2. Se depune de către antrepozitării autorizați, destinatarii înregistrați sau importatorii autorizați pentru produse din grupă tutunului prelucrat.

* situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite pentru luna precendenta, Formularul anexa nr. 35. Se depune de operatorii economici care dețin autorizații de utilizator final, pentru produse energetice, pentru alcoolul etilic și produse alcoolice.

* situației centralizatoare privind achizițiile și livrările de produse accizabile pentru luna precendenta, Formularul anexa nr. 47. Se depune de către destinatarii înregistrați și reprezentanții fiscali pentru achizițiile și livrările intracomunitare de produse accizabile.

* situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție pentru luna precendenta, Formularul anexa nr. 48.1-48.5. Se depune de către antrepozitării autorizați pentru producție produse accizabile.

* situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precendenta, Formularul anexa nr. 49. Se depune de către antrepozitării autorizați pentru depozitare produse accizabile.

De asemenea, contribuabilii nemțeni trebuie să aibă în vedere că necesită depusă și declarația anuală de venit pentru asociațiile fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale, Formularul 204, pentru anul trecut. Se depunde de către asociațiile fără personalitate juridică, prin asociatul desemnat.

Următoarele declarații pot fi depuse până pe data de 25 martie:

* declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic. Se depune lunar de contribuabilii prevăzuți în OPANAF 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, păr. 1.1.

* definitivarea și plată impozitului pe profit pe anul precedent, Formularul 101, format electronic. Se depune și se plătește de contribuabilii plătitori de impozit pe profit, cu excepția celor prevăzuți la art. 34 alin. (5) lit. a) și b)., alin. (14) și (15), precum și de contribuabilii care au optat pentru un exercițiu financiar diferit, depun declarația și plătesc impozitul până pe data de 25 a celei de-a treia luni de la închiderea anului fiscal modificat.

* Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, Formularul 112. Această se depune: pentru luna precedentă, de persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori, precum și entitățile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activități dependențe, precum și de instituțiile publice care calculează, rețin, plătesc și suportă contribuții sociale obligatorii în numele asiguratului; pentru trimestrul precedent, de către contribuabilii prevăzuți la art. 58 alin. (2) Codul fiscal.

* Declarația privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă, Formularul 224. Se depune de persoanele fizice care obțin salarii din străinătate pentru activități în România și persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România.

* Decontul de taxa pe valoarea adăugată, Formularul 300, format electronic. Se depune de persoanele impozabile înregistrate că plătitori de TVA conform art. 153 Codul fiscal.

* Decontul special de taxa pe valoarea adăugată pentru luna precedentă, Formularul 301, format electronic. Se depune de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal și care au efectuat achiziții intracomunitare în luna precedentă, achiziții intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achiziții de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plată TVA, precum și pentru contribuabilii neînregistrați și care nu au obligația înregistrării, care au efectuat achiziții intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

* Declarația privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, Formularul 307. Se depune de persoanele impozabile prevăzute la art. 134 alin. (5), art. 128 alin. (7), art. 152 alin. (7), art. 153 alin. (9) lit. a) e) și g) din Codul fiscal.

* Declarația privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxa pe valoarea adăugată a fost anulat conform art.153 alin. (9) lit. a) – e) din Codul fiscal, Formularul 311. Se depune de persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat conf. art. 153 alin. (9) lit. a) – e) C.F. și care efectuează în perioadă în care nu au cod valid de TVA, livrări și/sau achiziții/prestări de bunuri/servicii care sunt obligate la plată TVA.

* Declarația recapitulativa privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna trecută, Formularul 390 VIES. Se depune de contribuabilii înregistrați în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal.

* Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente (luna, trimestrul etc.; perioadă de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 156^1 din Codul fiscal), Formularul 394. Se depune de: persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din Codul fiscal obligate la plată taxei, conform art. 150 alin. (1) și alin. (7) din C.F., pt. operațiuni impozabile în România, cf. art. 126 alin. (1); persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din C.F., care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziții de bunuri sau servicii taxabile. (I.H.S.)

Articolul precedentMarele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni în 2016
Articolul următorLucrări de primăvară pe drumurile județene