Cald în august, ploi în septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 august-7 septembrie, pentru toate regiunile din ţară şi la munte. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Moldova, pe 26.08, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, media maximelor urmând să ajungă la 27-28 de grade. În intervalul 27-29 august va fi o răcorire, iar în a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa între 23-26 de grade. Valorile medii nocturne se vor încadra între 11 şi 15 grade, până pe 1 septembrie. După această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor menţine în jurul a 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în a doua jumătate a intervalului, în special în intervalul 2-5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile şi în prima săptămână, în jurul datei de 27 august.

La munte, pe 26.08, valorile termice vor marca o creştere uşoară, iar apoi, pe tot parcursul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor va fi de 16-18 grade. Primele două nopţi ale intervalului se vor menţine mai răcoroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul valorii de 6 grade. În restul intervalului, după o uşoară creştere termică, media valorilor nocturne va fi de 8-10 grade. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 august şi după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condiţiile de ploaie se menţin reduse. (Z.C.H.)

Articolul precedentConcurs pentru experți în management educațional
Articolul următorTRW Roman continuă angajările