pietricica turism

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie vor primi bani pentru achiziționarea de computere. Ministerul Educaţiei a anuțat, printr-un comunicat de presă, că programul social „Euro 200” pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea stimulării achiziţiei de computere continuă. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator. Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice se face în perioada 1-21 aprilie 2014.

Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop. În perioda 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanţi. Centralizarea cererilor va fi făcută în perioada 19-28 mai, urmând ca în 3 iunie, până la ora 18, lista cu beneficiari să fie afişată în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Depunerea contestaţiilor se face în termen de 5 zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie. Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august. (M.T.)