Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei/membru de familie vor primi bani pentru achiziționarea de computere. Ministerul Educaţiei a anuțat, printr-un comunicat de presă, că programul social „Euro 200” pentru acordarea unui sprijin financiar în vederea stimulării achiziţiei de computere continuă. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator. Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obţinerea bonurilor valorice se face în perioada 1-21 aprilie 2014.

Solicitările pot fi depuse în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar şi în fiecare universitate la comisiile organizate în acest scop. În perioda 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile înregistrate şi vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanţi. Centralizarea cererilor va fi făcută în perioada 19-28 mai, urmând ca în 3 iunie, până la ora 18, lista cu beneficiari să fie afişată în fiecare unitate/instituţie de învăţământ.

Depunerea contestaţiilor se face în termen de 5 zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar soluţionarea acestora este prevăzută între 8 şi 23 iunie. Afişarea rezultatelor contestaţiilor are ca termen data de 24 iunie. Eliberarea bonurilor valorice începe în 24 iunie şi se finalizează în 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă a computerelor se poate realiza în perioada 24 iunie – 31 august. (M.T.)

Articolul precedent10 obiective vizitate de reprezentanții Agenţiei de Plăţi
Articolul următorPoliţiştii din toată ţara dau amenzi prin magazine